8η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2024

thumb-img

Αγαπητοί Γονείς,

Με χαρά και υπερηφάνεια μοιραζόμαστε μαζί σας την εξαιρετική επιτυχία της Ομάδας Ρομποτικής του Σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2024.

Μετά από δύο θριαμβευτικές χρονιές και τη διάκρισή της μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στην κατηγορία Open-Δημοτικών, η ομάδα μας κατέκτησε την 8η θέση στον φετινό τελικό που διεξήχθη το Σάββατο στις 30 Μαρτίου 2024.

Για τρεις  συνεχόμενες χρονιές  η ομάδα μας έχει καταφέρει να βρίσκεται στις 10 καλύτερες ομάδες πανελληνίως.  Αυτή η επιτυχία αποτελεί αναμφίβολα αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και ταλέντου από μέρους των μαθητών μας.  Το γεγονός ότι συμμετείχαν εκατοντάδες ομάδες από όλη την Ελλάδα, από σχολεία, κέντρα πληροφορικής και εργαστήρια ρομποτικής-STEM, καθιστά αυτήν την επιτυχία ακόμα πιο σημαντική.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές μας να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να ανταλλάξουν ιδέες με άλλους μαθητές  από διαφορετικά περιβάλλοντα.

Θερμά συγχαρητήρια στον καθηγητή Ρομποτικής του σχολείου μας, κ. Θοδωρή Ζώη.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε εσάς, τους γονείς  για τη στήριξη που παρείχατε στους μαθητές και στο σχολείο μας σε όλη αυτήν την πορεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ

Περιγραφή της συμμετοχής μας:

Η Μεσόγειος θάλασσα αποτελείται από εκατοντάδες κατοικημένα νησιά. Η πλειοψηφία αυτών έχουν έκταση μικρότερη των 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι υποδομές τους όσον αφορά την διαλογή, την αποκομιδή και στην συνέχεια την ανακύκλωση ή μη των απορριμμάτων είναι ελλιπείς. Γι’ αυτόν τον λόγο η ομάδα μας ανέλαβε την παρουσίαση της λύσης του παραπάνω προβλήματος.

Συγκεκριμένα διάφορες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων από την στεριά ενημερώνουν για την διαθεσιμότητα των αποθηκών τους τα διάφορα πλοία που κινούνται στη Μεσόγειο με σκοπό να αναλάβουν την αποκομιδή τους. Τα πλοία κάνοντας στάση στα διάφορα νησιά, φορτώνουν ανακυκλώσιμα ή μη απορρίμματα ανάλογα με το σήμα που δέχτηκαν και το μεταφέρουν στη στεριά και συγκεκριμένα στην αντίστοιχη πλατφόρμα-μονάδα επεξεργασίας.

Γραφτείτε στο Newsletter μας