Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες που αφορούν αποκλειστικά το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο μέχρι τις 14:00.

Στην αίτηση των δραστηριοτήτων θα δείτε και τις κοινές δραστηριότητες του Νηπιαγωγείου με το Δημοτικό οι οποίες πραγματοποιούνται από τις 14:00 και μετά.

To σχολείο μας παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε ειδικά μαθήματα εκμάθησης και βελτίωσης της κολυμβητικής ικανότητας τα οποία  πραγματοποιούνται στο κλειστό κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Σταδίου. Η μετακίνηση των μαθητών στο ΟΑΚΑ γίνεται με τα σχολικά μας λεωφορεία.

Οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη δραστηριότητα της κολύμβησης μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα.

Το Σχολείο μας συνεργάζεται με τον Σύλλογο Κολύμβησης “Νηρηίδες” με έμπειρους και καταρτισμένους προπονητές.

 

 

Το μπαλέτο είναι  η τέχνη που δίνει τη δυνατότητα στον συμμετέχοντα  να χτίσει ένα αρμονικό σώμα, να κινηθεί με χάρη και  να αναπτύξει τη   φαντασία του. Τον βοηθά να βελτιώσει το συντονισμό του σώματος και  του μυαλού του μέσα από το ρυθμό και τις μελωδίες της κλασικής μουσικής. Τα παιδιά χορεύουν και εκφράζονται αποκτώντας παράλληλα σωστή στάση σώματος και ευλυγισία.  Η ατομική ανάταση  και η χαρά που προσφέρει το μάθημα του κλασικού χορού, παράλληλα με τη ζωντάνια και τη σπουδαιότητα της ομάδας, το κάνουν να παραμένει, διαχρονικά, ένα από τα πιο αγαπημένα  χόμπι των παιδιών!                                              Καθηγήτρια : Λίλια Ερμή.

Το ποδόσφαιρο θεωρείται το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Συναρπάζει μικρούς και μεγάλους τόσο στο να παίζουν όσο και στο να το παρακολουθούν. Η εκπόνηση των προγραμμάτων προπόνησης για το ποδόσφαιρο βασίζεται στις παρακάτω βασικές αρχές:

  • Υλοποίηση των προγραμμάτων με απόλυτη ασφάλεια.
  • Εξoικείωση των παιδιών με την μπάλα αλλά και με το σώμα τους έτσι ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο των κινήσεών τους με ή χωρίς μπάλα.
  • Στο τέλος κάθε μαθήματος τα παιδιά να έχουν αποκομίσει εκτός από γνώση και ευχαρίστηση.
  • Αλληλοβοήθεια συνεργασία και υποστήριξη μεταξύ των συμπαικτών.

Με το ποδόσφαιρο τα παιδιά κοινωνικοποιούνται αφού συμμετέχουν σε μια ομάδα έχοντας συγκεκριμένο ρόλο και αποστολή. Μέσα στην ομάδα έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, ακολουθούν εντολές (του προπονητή) και νιώθουν ότι το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την συνεργασία όλων.  Ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν, το καθένα ξεχωριστά, το ταλέντο τους και τις ικανότητές τους, μέσα στο πλαίσιο του ομαδικού πνεύματος.

Στα νέα παιδιά της μεσημεριανής δραστηριότητας παρέχουμε δωρεάν την ποδοσφαιρική εμφάνιση του σχολείου. Η ανανέωση της έχει κόστος 12€.

                                   Προπονητής:  Αλέξης Στούλης

Extra προπονήσεις για το ποδόσφαιρο πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 13:00-14:00.

Το κόστος για την προπόνηση του Σαββάτου είναι 150€ ετησίως. Σε αυτή την τιμή γίνεται έκπτωση 30%, εφόσον το παιδί συμμετέχει και στη μεσημεριανή δραστηριότητα του ποδοσφαίρου. Στα νέα παιδιά της ακαδημίας ποδοσφαίρου παρέχουμε δωρεάν την ποδοσφαιρική εμφάνιση του σχολείου. Η ανανέωση της έχει κόστος 12€.

Όλα τα παιδιά συμμετέχουν σε φιλικούς αγώνες.

Προπονητής:  Αλέξης Στούλης.

Τι προσφέρει στα παιδιά η ρυθμική;

Η ρυθμική είναι ένα πολυδιάστατο άθλημα γιατί συνδυάζει γυμναστική και χορό.  Τα παιδιά που κάνουν ρυθμική αποκτούν με τον καιρό περισσότερη ευλυγισία σε όλα τα μέρη του σώματός τους (μέση, ισχία, ώμοι), δύναμη, ιδιαιτέρως στη κοιλιά, και τα πόδια και το κυριότερο, την κιναίσθηση. Η κιναίσθηση είναι μια σύνθετη ικανότητα που έχουν τα άτομα, όταν μπορούν να συντονίσουν τις κινήσεις του σώματός τους με αυτές ενός οργάνου. Επιπλέον αποκτούν αυτοπεποίθηση, αίσθηση του χώρου και του σώματος τους μέσα σε αυτόν και καλλιεργείται η έννοια του συντονισμού και συγχρονισμού με τη μουσική.

Προπονήτριες :  Βάλια Μανιού &  Χριστίνα Ψαράκη.

Στίβος : εκκίνηση-spread, σκυταλοδρομία, τρέξιμο με εμποδία, μήκος, ρήψη σφαίρας.

Άρση βαρών: Ειδική κατασκευή με αφρολέξ.

Ακροβατική γυμναστική – τραμπολίνο- μπέιζμπολ -τοξοβολία.  Ο εξοπλισμός είναι ειδικός για  παιδιά της προσχολικής ηλικίας.

Στόχος προγράμματος: Το πρόγραμμα αποτελεί μια ευχάριστη και ταυτόχρονα δημιουργική απασχόληση. Πραγματοποιείται από έμπειρους γυμναστές, εξειδικευμένους στην προπονητική παιδιών αυτής της  ηλικίας στο χώρο του σχολείου.

Προπονήτρια  :  Έφη Ζούλια

και νερό αποτελούν το κύριο υλικό δράσης μας, τον πηλό. Όσο πιο φυσικό είναι ένα υλικό, τόσο πιο ευχάριστο είναι στη χρήση του για τα μικρά χεράκια.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς η θεματολογία μας ποικίλλει και αντλεί έμπνευση από τη φύση, από τα παραμύθια, από το θέατρο, από την τέχνη της ζωγραφικής και πάνω απ’ όλα από τη φαντασία της ομάδας. Μην παραξενευτείτε λοιπόν όταν στο σπίτι σας θα μπαίνουν κάστρα, βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάσκες, σαλιγκαράκια και πολλά ακόμη. Εκτός από την κατασκευή θα ασχοληθούμε πολύ και με το Messy Play ή Sensory Play (αισθητηριακό παιχνίδι) δηλαδή με το φυσικό τρόπο που παίζουν τα παιδιά. Το τραπέζι μας θα γεμίζει με πηλό που τα μικρά χεράκια άλλοτε θα καλούνται όλα μαζί να φτιάξουν δρόμους για να βάλουν πάνω τα οχήματα τους, μικρές ονειρικές πόλεις, παράξενα γλυπτά, άλλες φορές θα βουτήξουμε τα χέρια στον πηλό και θα τον διπλώσουμε, θα τον τσαλακώσουμε, θα τον τρυπήσουμε και ό,τι άλλο φανταστούμε. Εκτός από μικροί κεραμίστες θα γίνουμε και μικροί αρχαιολόγοι και μικροί ζαχαροπλάστες και μικροί σεφ με μοναδικά εργαλεία τον πηλό, τα χεράκια και τη φαντασία μας!   Τα μαθήματα πραγματοποιούνται ανά δεκαπενθήμερο και πληρώνονται μεμονωμένα. Στο κόστος περιλαμβάνονται τα υλικά.                                       Καθηγήτρια :  Σοφία Αδάμ

Τα οφέλη των παιδιών μέσα από την άθληση στο ΚΑΡΑΤΕ και στις Πολεμικές Τέχνες είναι η αυτοάμυνα, σμίλευση χαρακτήρα αυτοεκτίμηση αυτοπεποίθηση, αυτοέλεγχος, σεβασμός προς τους άλλους, παιχνίδι και θετική ενέργεια.  Η προπόνηση γίνεται δίπλα σε πρωταθλητές-καθηγητές φυσικής αγωγής  με εμπειρία στην εκμάθηση πολεμικών τεχνών  στις ευαίσθητες παιδικές ηλικίες.

Προπονητές : κος Μιχάλης Ρέλλιας.

κα Γλυκερία Ξιλικιώτη

Το σκάκι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στον κόσμο. Έχει περιγραφεί όχι μόνο ως παιχνίδι αλλά και ως τέχνη, επιστήμη και άθλημα. Συχνά θεωρείται ως αφηρημένο πολεμικό παιχνίδι και ως “πνευματική πολεμική τέχνη” και έτσι η διδασκαλία του θεωρήθηκε ως τρόπος αύξησης της πνευματικής ισχύος. Το σκάκι παίζεται τόσο για διασκέδαση, όσο και ανταγωνιστικά σε λέσχες, πρωταθλήματα, διαδικτυακά και δια αλληλογραφίας. Οι επιτυχίες των ομάδων του Σχολείου υπήρξαν  δεκάδες τα τελευταία χρόνια σε Πανελλήνιο  επίπεδο.  Το σχολείο συνεργάζεται με τις Ακαδημίες Φ.Ο.Ν Ηρακλείου. (Α΄εθνική).

Καθηγητής : Νίκος Ζαχαρίου

To Break dance ή αλλιώς B-boying είναι ένα είδος χορού που περιέχεται στο street dance και δημιουργήθηκε στην Νέα Υόρκη από νέους Αφροαμερικανούς και Λατίνους την δεκαετία του 1970.  O χορός αυτός περιέχει hip-hop, ακροβατική  και breakbeats παρ’ ότι οι σύγχρονες τάσεις επιτρέπουν μια πιο ευρύτερη ποικιλία μουσικής.

Ένας επαγγελματίας χορευτής ονομάζεται b-boy ή b-girl ή breaker. Το break dance είναι μια εξαιρετική γυμναστική για τα παιδιά και είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε αγόρια και κορίτσια.  Η δραστηριότητα του σχολείου απευθύνεται σε μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού

Προπονητής:  Χρήστος Κατάρας

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Νηπιαγωγείου

ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13:00-13:55 ΜΠΑΛΕΤΟ

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΡΥΘΜΙΚΗ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΜΠΑΛΕΤΟ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΡΥΘΜΙΚΗ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΚΕΡΑΜΙΚΗ

14:05-14:45 ΚΑΡΑΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΚΑΡΑΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΣΚΑΚΙ
14:45-15:25 BREAK DANCE BREAK DANCE

 

ΣΚΑΚΙ

Γραφτείτε στο Newsletter μας