Δράσεις του Σχολείου

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ  ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σχολείο διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων  κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς:

Χριστουγεννιάτικα θεατρικά που συμμετέχουν τα παιδιά  του  Νηπιαγωγείου και οι μαθητές της Β’ τάξης.

Οι μαθητές της Α’ αναλαμβάνουν ένα mini χριστουγεννιάτικο Bazaar (παρουσία γονέων και φίλων).

Θεατρικές παραστάσεις στην αγγλική γλώσσα παρουσιάζονται από τους μαθητές της Γ’ και Ε’ Τάξης (παρουσία γονέων).

 • Οι εκδηλώσεις για την  28η  Οκτωβρίου (παραμονή), τη 17η  Νοεμβρίου (ανήμερα)  πραγματοποιούνται πρωινές ώρες και τις παρακολουθούν προαιρετικά  μόνο οι μαθητές του Σχολείου.Τις  γιορτές αναλαμβάνει η Δ’ τάξη.
 • Παρουσίαση Γιορτής του Πολυτεχνείου

 • Το θεατρικό της 25ης Μαρτίου πραγματοποιείται απογευματινές ώρες και λαμβάνουν μέρος  οι μαθητές της Στ’ τάξης (παρουσία γονέων).
 • Αποκριάτικο πάρτι διοργανώνεται σε εξωτερικό χώρο. (Προαιρετική συμμετοχή)Φιλανθρωπικό Bazaar πραγματοποιείται την άνοιξη, στο οποίο συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές, γονείς, φίλοι καθώς και όλο το προσωπικό του σχολείου.
 • Λίγο πριν το τέλος του σχολικού έτους, διεξάγεται η καλοκαιρινή γιορτή του  Σχολείου με τη συμμετοχή όλων των μαθητών μας (προαιρετικά).

Ανοιξιάτικο φιλανθρωπικό BAZAAR.

Από το 2005  και κάθε χρόνο το σχολείο διοργανώνει ανοιξιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar.   Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου.

Το Bazaar είναι μια εκδήλωση  με events, παιχνίδια, φαγητό, κατασκευές που δημιουργούν  οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων του κάθε τμήματος. Διοργανώνονται επίσης διαγωνισμοί  και πολλές δραστηριότητες.

Όλα τα έσοδα διατίθενται  σε  σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για το παιδί.

Ένα ανοιξιάτικο Bazaar για :

Να διασκεδάσουμε  όλοι μαζί με τα παιδιά μας και να προσφέρουμε στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη.

 

 • Να γευτούμε  γλυκούς πειρασμούς φτιαγμένους από τις μαμάδες στο “Γλυκαντήρι”.
 • Να αγοράσουμε  διακοσμητικές κατασκευές από ταπερίπτερα των μαθητών μας καθώς  και κατασκευές  γονέων.
 • Να γευτούμε  ζεστό σουβλάκι και Hot-dog από τη “Σουβλακοχοντογωνία!!”
 • Να αφήσουμε  τους μικρούς μας μαθητές και φίλους να χοροπηδήσουν  στο τραμπολίνο και τα φουσκωτά!.
 • Να χορέψουμε στους ρυθμούς του D.J!
 • Να κερδίσουμε  μεγάλα δώρα από τη λοταρία μας

και πολλές άλλες δραστηριότητες και εκπλήξεις!!!

Εισιτήριο εισόδου για κάθε οικογένεια μια σακούλα με τρόφιμα μακράς διάρκειας για τα κοινωνικά κυλικεία του Δήμου μας .

Στο σχολείο μας τα τελευταία 6 χρόνια διοργανώνουμε το  θεσμό του «Κοινωνικού Κυλικείου».

 1. Την ημέρα που το οριζόμενο τμήμα είναι κοινωνικό κυλικείο, οι γονείς στέλνουν  με τα παιδιά  σε ταψάκι-κουτί (μίας χρήσης) με τυροπιτάκια, κασεροπιτάκια, κρουασανάκια, μηλοπιτάκια, σπιτικά κέικ σε κομμάτια και άλλα παρεμφερή είδη.  Οι μαθητές αναλαμβάνουν να διαθέσουν τα καταπληκτικά εδέσματα που έφτιαξαν μαζί με τους γονείς τους.
 2. Όταν το τμήμα  δεν είναι κοινωνικό κυλικείο, κάθε Παρασκευή, μπορείτε να δίνετε στα παιδιά σας τουλάχιστον 1€ για να συμμετέχουν στη διαδικασία αγοράζοντας το σακουλάκι τους. Στο κάθε σακουλάκι ο μαθητής μπορεί να επιλέγει έως τρία κομμάτια.

Το τμήμα που είναι Κοινωνικό Κυλικείο  προσφέρει τα προϊόντα του κυρίως κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος . Το κυλικείο του Σχολείου θα λειτουργεί κανονικά αυτή την ημέρα για όσους μαθητές δε θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία ή για να συμπληρώσουν το κολατσιό τους.

Ο στόχος της διαδικασίας είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά μας σε δράσεις αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και συνεργατικότητας. Να συνειδητοποιήσουν ότι στη ζωή τους αξίες και δυνατότητες που θεωρούν δεδομένες δεν ισχύουν για όλα τα παιδιά της χώρας μας, όπως το να έχουμε κολατσιό ή να πίνουμε γάλα καθημερινά. Θεωρούμε ότι η συνειδητοποίηση χρειάζεται δράσεις και όχι μόνο λόγια.

Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται σε κάθε τμήμα θα προσφέρονται σε οργανισμούς που θα συναποφασίσουν οι δάσκαλοι μαζί με τους μαθητές τους.

Από την επόμενη εβδομάδα το ρόλο του κυλικείου θα τον έχουν δύο τμήματα.

Ημέρα Κοινωνικού Κυλικείου ορίζεται η Παρασκευή.

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Κυλικείου είναι το παρακάτω:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Παρασκευή  23/11/18 Β1-Β2 ΣΤ1-ΣΤ2
Παρασκευή 30/11/18 Β3-Α1 Ε1-Ε2
Παρασκευή 7/12/18 Α2-Α3 Ε3-ΣΤ3
Παρασκευή 14/12/18 Γ1-Γ2 Δ3-Δ2
Παρασκευή 21/12/18 ΝΗΠ1-ΝΗΠ2

ΠΡΟΝΗΠΙΟ

Δ1-ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΓΡΑΦΕΙΟ

Από τη Διεύθυνση

 

ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΜΟΥΣΕΙΑ- ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Στο πλαίσιο της επαφής των μαθητών με τον πολιτισμό, την τέχνη, την τεχνολογία, καθώς και τη δυνατότητα για χαλάρωση και διασκέδαση, το Σχολείο πραγματοποιεί μηνιαίες επισκέψεις σε μουσεία και θέατρα, ενώ παράλληλα διοργανώνονται ημερήσιες και διήμερες εκδρομές στη φύση τα Σαββατοκύριακα.

Το μουσείο είναι κέντρο ευχαρίστησης και δημιουργικής μάθησης.  Οι μαθητές εξοικειώνονται με τις δημιουργίες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της επιστήμης και της τεχνολογίας, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την παρατηρητικότητα, τη μνήμη και τη φαντασία.

Αντίστοιχα οι επισκέψεις σε επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις έχουν σκοπό την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, διότι το θέατρο θεωρείται μία από τις πιο συναρπαστικές δραστηριότητες με ιδιαίτερη ψυχαγωγική και παιδαγωγική σημασία.

Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε τις εκδρομές ανά τάξη:

Οι τέχνες αυτό που κυρίως καλλιεργούν είναι την ικανότητα να αναγνωρίζεις την κάθε στιγμή ως σημαντική και μοναδική, να είσαι διαθέσιμος και έτοιμος να δεχθείς κάθε τι καινούργιο, να μιλήσεις αλλά και να ακούσεις έναν άλλο τρόπο σκέψης, να μάθεις την ιστορία αυτού του κόσμου .
Όλα τα παραπάνω είναι αναμφίβολα τα εργαλεία για μια πιο  πλούσια ζωή.
Εμείς λοιπόν που βιώσαμε αυτή τη μαχρόχρονη εμπειρία τόσο ως μαθητές αλλά και ως επαγγελματίες, έχουμε την ανάγκη να την μεταφέρουμε στους πιο νέους ανθρώπους. Να βάλουμε ένα λιθαράκι στο να έχουμε πιο ευαισθητοποιημένους συνομιλητές, να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα πιο ζωντανό και δημιουργικό διάλογο, γεμάτο υγεία, αντίληψη, επιθυμίες, χαμόγελα.

Μια πανδαισία κίνησης, συναισθημάτων, ακουσμάτων και δημιουργίας για ενήλικες  που μέσα από τα μαθήματα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν σε διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Θεατρική ομάδα ενηλίκων.

Ένα δίωρο θεατρικό εργαστήρι την εβδομάδα για ενήλικες   που θέλουν να γνωρίσουν τη μαγεία του θεάτρου μέσα από μια βιωματική και ομαδική διαδικασία. Στόχος, η ελεύθερη έκφραση, η εκτόνωση και η χαλάρωση του μυαλού και της ψυχής, μέσα από μαθήματα που βελτιώνουν τη διάθεση και την εικόνα μας, βγάζοντας στην επιφάνεια την κρυφή επιθυμία μας να νιώσουμε έστω για λίγο «κάποιοι άλλοι».  Δεν χρειάζεται ταλέντο ή προηγούμενη γνώση, χρειάζεται μόνο να είμαστε ανοιχτοί σε καινούργιους δημιουργικούς δρόμους και σε νέες προσεγγίσεις διδασκαλίας. Η μαγεία της τέχνης του θεάτρου δοσμένη μέσα από ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και δημιουργικό μάθημα μας θυμίζει πόσο απαραίτητη είναι η τέχνη της υποκριτικής για την ψυχική μας ανάταξη και ευεξία.

Εμψυχώτρια, η Νάντια Παπαηλιοπούλου, καθηγήτρια θεάτρου και μουσικοκινητικής.

2015-2016: Θεατρική παράσταση: “Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα

2016-17: Θεατρική παράσταση: “Λέγετε παρακαλώ”


2017-18: Θεατρική παράσταση: “Γουλιά & συχώριο

Το Σχολείο μας συμμετέχει με διακρίσεις στους παρακάτω διαγωνισμούς.

Μαθητικός Διαγωνισμός : Κανγκουρό.

Μαθητικός Διαγωνισμός : Πυθαγόρας-Μαθηματική Εταιρεία

Μαθητικός Διαγωνισμός : Μικρός Ευκλείδης-Μαθηματική Εταιρεία.

Μαθητικός Διαγωνισμός :  Αριστοτέλης-Ένωση Φυσικών Ελλάδας.

Μαθητικός Διαγωνισμός : Ταινιών μικρού μήκους.

Μαθητικός Διαγωνισμός : Εκπαιδευτικής Ρομποτικής .

Μαθητικούς διαγωνισμούς του Βρετανικού Συμβουλίου:

 • Say no to Bullying
 • Story competition

Γραφτείτε στο Newsletter μας