“Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2024” της Action Aid- Η δύναμη στο πιάτο σου

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στην «Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2024» της Action Aid.

Στόχος της, η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ολόκληρης της σχολικής κοινότητας, πάνω σε θέματα της Ενεργής Πολιτειότητας.

Φέτος, η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2024,  εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η δύναμη στο πιάτο σου» και εστίασε στον πρώτο  και δεύτερο Στόχο από τους 17  Βιώσιμης Ανάπτυξης , Μηδενική Φτώχεια και Μηδενική Πείνα.

 Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη «Διατροφική Δικαιοσύνη» και μέσα από δραστηριότητες και συζητήσεις προσπαθήσαμε  οι μαθητές και οι μαθήτριές μας , να κατανοήσουν  το δικαίωμα  όλων στη θρεπτική και επαρκή τροφή να προσεγγίσουν  την άνιση κατανομή των πόρων και τι θα μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι προκειμένου να μην υπάρχουν διατροφικές ανισότητες.

 

Τα παιδιά παρακολούθησαν webinar αποκλειστικά για την Α’ Βάθμια Εκπαίδευση με τίτλο:

«Τρόφιμα για Όλους: Εξερευνώντας τη Διατροφική Δικαιοσύνη”

Η εισηγήτρια Αναστασία Λύτου, Γεωπόνος και Τεχνικός Τροφίμων έφερε τους μαθητές και τις μαθήτριες σε επαφή με τη δίκαιη, χωρίς εμπόδια πρόσβαση των ανθρώπων σε επαρκές, υγιεινό και ασφαλές φαγητό.

Η δράση αυτή ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία αφισών με θέμα τη διατροφική δικαιοσύνη , οι  οποίες έχουν αποσταλεί στην  Action Aid και θα παρουσιαστούν σε δυο μεγάλες εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η συνεργατική αφίσα των νηπίων μας , με το μήνυμά τους: «Πολύχρωμο πιάτο γεμάτο τροφή,αξίζει να έχουν όλοι στη γη!»

 

Γραφτείτε στο Newsletter μας