Ιστορικό

 • Τα εκπαιδευτήρια ιδρύονται το 1970 από τον Τρικαλινό δάσκαλο  Γεώργιο Κακαδιάρη που ήρθε στην Αθήνα για να παλέψει για το όραμα δημιουργίας ενός  ιδιωτικού σχολείου που θα έφερνε μια δημιουργική πνοή στην εκπαιδευτική πραγματικότητα. Ο δρόμος αυτός ήταν δύσκολος αλλά ο δάσκαλος θα ιδρύσει το σχολείο του στην οδό Βυζαντίου στην Καλογρέζα της Ν. Ιωνίας.
 • Το 1974 το σχολείο μεταφέρεται  στην οδό Κασταμονής  στη Ν. Ιωνία με την ονομασία «ΛΥΚΕΙΟΝ ΚΑΚΑΔΙAΡΗ»στις πρώτες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.
 • Το 1980 μετονομάστηκε σε «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΓΩΓΗ».
 • Το 1989 ο Γιώργος “φεύγει” για τη γειτονιά των αγγέλων. Η γυναίκα του Ντόλυ (Αδαμαντία) Κακαδιάρη  δασκάλα και εκείνη όλα αυτά τα χρόνια στο σχολείο αναλαμβάνει τη διεύθυνσή του και συνεχίζει το εκπαιδευτικό του όραμα.
 • Το 1994 το σχολείο  παίρνει τη σημερινή τους ονομασία «ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» υιοθετώντας στοιχεία από το αγγλικό παιδαγωγικό σύστημα και ενισχύοντας σημαντικά τις ώρες διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας.
 • Το 1999 το σχολείο  μεταφέρεται  σε καινούργιες σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην οδό Ομορφοκκλησιάς  στο Ψαλίδι Αμαρουσίου δίπλα από το Ολυμπιακό στάδιο στο Μαρούσι.
 • Το 2002 τη διεύθυνση αναλαμβάνει ο Χριστόδουλος Κακαδιάρης, γιος του Γιώργου και της Ντόλυς, δάσκαλος και ο ίδιος με μεταπτυχιακό στις Τεχνολογίες Εκπαίδευσης & στη Διδακτική Μαθηματικών. Ο Χρήστος μεγαλώνει από παιδί μέσα στο σχολείο. Για αυτόν το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι του. Το όραμα ενός τέτοιου σχολείου που σέβεται τις αρχές της οικογένειας και παράλληλα καινοτομεί σε νέες εκπαιδευτικές μεθόδους  θα μεταφέρει στους συνεργάτες του.
 • Το 2004 το κτίριο του Δημοτικού  γίνεται 12θέσιο. Διαθέτει πλέον βοηθητικές αίθουσες έτσι ώστε  τα τμήματα να διαιρούνται σε μικρότερες ομάδες στο μάθημα των Αγγλικών. Η δομή αυτή ακολουθείται σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού.
 • ‘Ηδη από το 2003 πέραν από το βασικό πρωινό πρόγραμμα του σχολείου οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στο σχολείο για μελέτη με τη βοήθεια των δασκάλων τους. Παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν δραστηριότητες αθλητικές, πολιτιστικές κ.α υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών και προπονητών.
 • Από το  2004-2006 η Ελληνοαγγλική Αγωγή λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό συγγραφής νέων διδακτικών βιβλίων για το Δημοτικό του Υπουργείου Παιδείας. Οι προτάσεις μας για 3 βιβλία (Μαθηματικά Β’-Δ’-Ε’Δημοτικού)  προκρίνονται στους διαγωνισμούς του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ενώ παράλληλα συμμετέχουμε στη συγγραφή των βιβλίων Γλώσσας της Ε’ & Στ’ Δημοτικού.
 • Το 2009 όλες οι τάξεις εξοπλίζονται με διαδραστικούς πίνακες και εκπαιδευτικό υλικό διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή. Πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την αξιοποίηση όλων των παιδαγωγικών δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.
 • Το 2014 δημιουργούνται νέα γήπεδα basket & ποδοσφαίρου και διπλασιάζεται ο αύλειος χώρος του σχολείου. Παράλληλα πραγματοποιείται   ολική ανακαίνιση του Θεάτρου και της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Νηπιαγωγείου. Δημιουργούνται νέα εξοπλισμένα εργαστήρια εικαστικών, μουσικής και φυσικών επιστημών.
 • Το 2017 ολοκληρώνεται η κτιριακή επέκταση του σχολείου και τα εκπαιδευτήρια αποκτούν τη σημερινή τους μορφή.
 • Το 2018 επιχειρούμε ένα ακόμη βήμα για την ανάπτυξη του σχολείου μας σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.Μέσω χρηματοδότησης προχωρήσαμε στην αγορά του διπλανού μας οικοπέδου έκτασης 1 στρέμματος. Ο σκοπός αυτής της αγοράς συνδέεται με το όραμα ανέγερσης ενός νέου κτιρίου που θα στεγάσει  το  Γυμνάσιο. Δεν είμαστε σε θέση να ορίσουμε το χρονικό ορίζοντα αυτής της επέκτασης μιας και εξαρτάται από το άμεσο και έμμεσο οικονομικό περιβάλλον. Θα προχωρήσουμε στην παρούσα φάση στη διαδικασία έκδοσης πολεοδομικής άδειας  και μοιραζόμαστε μαζί σας μακέτες με τη μορφή του Γυμνασίου.

Φωτογραφίες Ιστορικού

Γραφτείτε στο Newsletter μας