Αγωνιστική ομάδα ρυθμικής

ΡΥΘΜΙΚΗ  

Τα παιδιά εκτελούν ειδικό πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής, γνωρίζοντας το σώμα και τις δυνατότητες του.  Πραγματοποιούνται ασκήσεις μπαλέτου για τη σωστή στάση του σώματος, ασκήσεις ευκαμψίας και ευλυγισίας, καθώς και πρακτική εξάσκηση με τα όργανα ρυθμικής.  Οι μαθήτριες πραγματοποιούν  ειδικές εμφανίσεις με ξεχωριστά προγράμματα στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων   και στις γυμναστικές επιδείξεις του σχολείου.

 • Το 2007 η αγωνιστική ομάδα του σχολείου συμμετείχε με επιτυχία στην Παγκόσμια Γυμναστράδα Γυμναστικής που διεξήχθη στην Αυστρία.
 • Το 2009 προκρίθηκε εκ νέου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2010 στη Δανία και το Παγκόσμιο στη Γαλλία του 2011.
 • Το 2012 συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Πορτογαλία

lΤο 2014 η ομάδα κατέκτησε την ασημένια θέση ανάμεσα σε 25 ομάδες από 13 χώρες στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες EUROGYM στο Helsingborg της Σουηδίας, που πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής UEG. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα, που συμμετείχε στους αγώνες της διοργάνωσης

 • Το 2015 στο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής στο Nessebar της   Βουλγαρίας η “Ελληνοαγγλική Αγωγή” απέσπασε βραβείο ως η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης
 • Το 2016 συμμετείχε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στην Τσεχία
 • 2017 BELLA MODA:Χρυσό μετάλλιο στο E.G.O. Astrogym και Cosmogym και

  Βραβείο Καλύτερης Ομάδας στο Stargym 2017

 • 2018 Η εξέλιξη του ανθρώπου Χρυσό μετάλλιο  στο E.G.O. Astrogym και Cosmogym και

  Ειδικό Βραβείο καλύτερης ομάδας με στοιχεία Ακροβατικής

Ο αθλητικός μας σύλλογος «Ελληνοαγγλική Πρωτοπορία»  καλωσόρισε  και τη φετινή χρονιά  τους αθλητές του σε μια ακόμη  ιδιαίτερη νέα αθλητική χρονιά. Τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ξεκίνησε από αρχές Σεπτεμβρίου τη λειτουργία όλων των τμημάτων της γενικής  γυμναστικής.

Στο σύλλογο λειτουργούν  τμήματα  Ρυθμικής, Ακροβατικής, Ενόργανης και Γενικής Γυμναστικής,  με εξαιρετικά σημαντικές  διακρίσεις και μια αξιοπρόσεκτη πορεία σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες.  Το Μάρτιο του 2020 ο  αθλητικός σύλλογος του Σχολείου μας θα συμμετείχε στην παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας στο Καλλιμάρμαρο στάδιο. Οι εξελίξεις δυστυχώς  μας αιφνιδίασαν. Ωστόσο η τιμή και η εμπιστοσύνη που μας έδειξε η Ολυμπιακή επιτροπή  μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε τη προσπάθεια ακόμη και σε «χαλεπούς καιρούς».

Τα τμήματα αποτελούνται από αθλήτριες ηλικίας από 4 ετών και άνω υπό την  καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών μας.

Subscribe to our Newsletter