ΜΑΚΕ Α WISH : Η «Βραδιά του Ευχαριστώ»

thumb-img

Μια συγκινητική εκδήλωση διοργανώθηκε χθες το απόγευμα από τον οργανισμό “Make a wish”. Η «Βραδιά του Ευχαριστώ»

Το «Make-A-Wish» εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.

Η βραδιά πράγματι γέμιζε από συναίσθημα και στο πίσω μέρος του μυαλού μας τριγύριζε η σκέψη του πόσο τυχεροί και ευγνώμονες πρέπει να νιώθουμε που τα παιδιά μας έχουν υγεία και απολαμβάνουν μια ξέγνοιαστη παιδικότητα.

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από τα λόγια της προέδρου του οργανισμού που μας έμειναν στο μυαλό  μαζί με όλες τις όμορφες εικόνες της ξεχωριστής αυτής βραδιάς.

«Ο Παναγιώτης είναι 6 χρονών, το τελευταίο χρόνο μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο για τις θεραπείες του. Μας ζήτησε έναν τεράστιο αληθινό πύργο για τον κήπο του σπιτιού του. Έναν πύργο που θα έπρεπε όμως οπωσδήποτε να είχε μέσα και μια φυλακή! Η μαμά του Παναγιώτη μια νέα γυναίκα με μάτια κομμένα στέκεται πάντα δίπλα του. Με κοιτάζει  «Μείναμε μόνοι σε όλο αυτό εγώ και ο Παναγιώτης, οι άλλοι δεν το άντεξαν».  Ρωτάω τον Παναγιώτη: «Καταπληκτική ιδέα ο πύργος, τη φυλακή όμως γιατί τη χρειάζεσαι;»  «Για να φυλακίσω τη μαμά μου» μου απαντάει!!!  Η μαμά με κοιτάει και μου λέει «Ο Παναγιώτης είναι λίγο θυμωμένος μαζί μου μάλλον»Ο μικρός με κοιτά στα μάτια και μου λέει σιγανά «Θέλω να φυλακίσω τη μαμά μου για να μη μου φύγει και αυτή.»

Το «Ευχαριστώ» όσο πιο συλλογικό τόσο πιο πολύτιμο.   

‘Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας που αγόρασαν 892 αστεράκια της ευχής και με αυτά αποδόθηκαν στον οργανισμό 1784€.

Ιδιαίτερη μνεία στους μαθητές του Δ2 και στο δάσκαλό τους κ. Γιώργο Χρήστου που κατάφεραν και συγκέντρωσαν τα περισσότερα «Αστεράκια Ευχής» στο σχολείο.  Για το λόγο αυτό το τιμητικό βραβείο που λάβαμε από την εκδήλωση θα  απονεμηθεί στο τμήμα τους.

 

 

Μετά τιμής

 

Από τη Διεύθυνση.

Γραφτείτε στο Newsletter μας