ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ & ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΛΕΝΑ ΔΙΒΑΝΗ

thumb-img

Θεματική Ημέρα Ιστορίας και καλεσμένη μας η ιστορικός και συγγραφέας Λένα Διβάνη.

Μοιραστήκαμε μαζί της στιγμές “Ιστορίας.”

Με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο “Ονειρεύτηκα τη Διδώ”  τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τη μικρασιατική εκστρατεία, για τη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και φυσικά  να γνωρίσουν μέσα από μια  μοναδική αφήγηση τη Διδώ Σωτηρίου.

Ανατροπές συμβαίνουν πάντα στη ζωή μας, το μόνο που μας κάνει δυνατούς είναι η γνώση….

Τα παιδιά στο τέλος εκδήλωσης πρόσφεραν στην αγαπητή συγγραφέα ένα συμβολικό δώρο που φιλοτέχνησαν μαθητές του τμήματος  κεραμικής του σχολείου.

Ευχαριστούμε την κα Λένα Διβάνη που μας τίμησε με την παρουσία της στη Θεματική Ημέρα Ιστορίας του σχολείου μας.

Η Λένα Διβάνη (είναι Ελληνίδα συγγραφέας και καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει ελληνική και βαλκανική ιστορία εξωτερικής πολιτικής του 20ού αιώνα σε προπτυχιακό επίπεδο και μειονοτικά προβλήματα των Βαλκανίων σε μεταπτυχιακό.

Υπήρξε Επισκέπτρια Μελετήτρια (Visiting Research Fellow) στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, στο Βασιλικό Κολλέγιο (King’s College) του Λονδίνου, δύο φορές στα Αρχεία της Κοινωνίας των Εθνών (League of Nations Archives) στη βιβλιοθήκη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και υπότροφος του Ελληνικού Ινστιτούτου (Greek Institute) στο Καίμπριτζ της Μασαχουσέτης.[1][2][3]

Συνεργάστηκε με το ιστορικό αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας με αντικείμενο τη δημοσίευση των διπλωματικών εγγράφων της Ελλάδας που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα. Συνεργάστηκε επίσης με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στην κατάρτιση βιβλιογραφικής πρότασης για το πρόβλημα των μειονοτήτων και με το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού με θέμα την ελληνική διασπορά.[3]

Είναι ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου.

Γραφτείτε στο Newsletter μας