ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ARMAMO»

Ο πολιτισμός, η κουλτούρα και η παιδεία ενώνουν τους λαούς…

Tο πρόγραμμα «Armamo» αποτελεί ένα διαπολιτισμικό πρόγραμμα στο οποίο λαμβάνουν μέρος  ελληνικά και τουρκικά σχολειά . Οι μαθητές που συμμετέχουν είναι ηλικίας από 11 έως 15 ετών. Το πρόγραμμα «Armamo» διεξάγεται εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά και προβλέπει ταξίδι (σε κανονικές συνθήκες) καθώς και ανταλλαγή μαθητών-εκπαιδευτικών μεταξύ των σχολείων του «Armamo», έτσι ώστε να αποκτηθούν γνώσεις και εμπειρίες με γνώμονα τη διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Οι συμμετέχοντες μαθητές επικοινωνούν μεταξύ τους στα Αγγλικά, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, μέσω e-mail και δημιουργούνται  σταδιακά οι εργασίες παρουσίασης για ένα συγκεκριμένο θέμα που ορίζονται κάθε χρόνο στο ετήσιο meeting των διοργανωτών. Οι τελικές εργασίες των μαθητών παρουσιάζονται στο final meeting.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ομάδες μαθητών της Στ’ τάξης  η οποία φέτος, λόγω της πανδημίας, διεξήχθη εξ ’αποστάσεως την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021. Η παρουσίαση των παιδιών μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αποσπώντας συγχαρητήρια  αναφορικά με το επίπεδο και την αρτιότητα των παρουσιάσεών τους. Είναι χαρακτηριστικό πως η υπεύθυνη του αγγλικού τμήματος του τουρκικού εκπαιδευτηρίου «Marmara College» εξέφρασε τον θαυμασμό της για το γεγονός πως παιδιά του δημοτικού διαθέτουν τόσο υψηλό  γλωσσικό  επίπεδο.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, όχι μόνο σε εκείνα τα οποία παρουσίασαν τις εργασίες τους αλλά και σε όλα όσα συμμετείχαν στην προκαταρκτική προσπάθεια δημιουργώντας εξαιρετικά projects. Δυστυχώς, για λόγους χρονικής οικονομίας, δεν ήταν δυνατόν να παρουσιαστούν όλα τα έργα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επιλεγούν από τους διοργανωτές, δειγματοληπτικά, κάποια έργα, τα οποία αποτέλεσαν την εκπροσώπηση του σχολείου μας στην φετινή διοργάνωση.

Το γεγονός που χαρακτήρισε όλη τη διοργάνωση ήταν  η φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα που επικράτησε καθώς είναι κοινή παραδοχή  ότι η κουλτούρα και η παιδεία μπορούν να αποτελέσουν κοινό σημείο αναφοράς και εγγύησης ειρηνικής συνύπαρξης.

Συγχαρητήρια σε όλους.

Γραφτείτε στο Newsletter μας