English Day & Halloween

thumb-img

Την περσινή χρονιά, για πρώτη φορά, εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Σχολείο ο θεσμός των «Θεματικών Ημερών»  Η διαδικασία αυτή αφορά  ολόκληρη τη σχολική κοινότητα, εντάσσεται εντός του πρωινού  προγράμματος και πραγματοποιείται σε οριζόμενη ημερομηνία  κάθε μήνα.  Τις ημέρες αυτές  δάσκαλοι και όλοι οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων  προετοιμάζουν μαζί με τα παιδιά  δράσεις, που  ορίζονται  μέσα στο πλαίσιο της «Θεματικής Ημέρας». Σημαντικό στοιχείο των «Θεματικών Ημερών» είναι τόσο η γνώση όσο και η συμμετοχική διαδικασία.  Στόχος είναι οι μαθητές να βιώσουν τις θεματικές ημέρες σαν μια ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία.

H 1η «Θεματική Ημέρα» της χρονιάς  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31/10/19

 με τίτλο : “English Day & Halloween.

Στις 31 Οκτωβρίου  γιορτάζεται στον ευρύτερο δυτικό κόσμο η γιορτή για το Halloween κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, ενέργεια γνωστή ως «trick or treat» («φάρσα ή κέρασμα»). Η γιορτή αυτή συγχέεται με τις Ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές. Στη σημερινή της μορφή η γιορτή ασχολείται περισσότερο με διασκέδαση, μεταμφιέσεις και γλυκίσματα και θα αποτελέσει στοιχείο της 1η θεματικής ημέρας.

Επιπλέον την ημέρα αυτή θα εμπνευστούμε από την Αγγλική παράδοση. Από τον Σαίξπηρ μέχρι το Αγγλικό δίκαιο, το πολίτευμα, το ποδόσφαιρο,  τα πανεπιστήμια κ.α.

Γραφτείτε στο Newsletter μας