ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αγαπητοί γονείς,

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και καλή πρόοδο στα παιδιά μας.

Σας ενημερώνουμε για ορισμένα τρέχοντα θέματα.

 

Διαδικτυακή πλατφόρμα μαθητών –γονέων.

 • H ηλεκτρονική πλατφόρμα του σχολείου (eclasellinoagliki.edu.gr) λειτουργεί κανονικά από σήμερα Δευτέρα 12/9/16. ΣΗΜΕΡΑ & ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.
 • Μέσα στην εβδομάδα θα στείλουμε στους νέους γονείς τους κωδικούς και πληροφορίες για την πλατφόρμα του σχολείου καθώς και για τα mails  που θα σας φτιάξουμε.
 • Mη παραλείψετε να προμηθευτείτε τη φόρμα γυμναστικής του σχολείου (πληροφορίες θα βρείτε στον εσωτερικό κανονισμό), η οποία είναι υποχρεωτική σε όλες τις εκδρομές –επισκέψεις των μαθητών μας.

 

Εσωτερικός κανονισμός.

Ο εσωτερικός κανονισμός θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα του Σχολείου και περιέχει  απαραίτητες πληροφορίες για τους γονείς και τους μαθητές μας.

Σε όλους τους νέους γονείς έχει ήδη  αποσταλεί σε προηγούμενο mail.

 

Φαγητό: Κατσαρολάκι-catering.

 

H τραπεζαρία του σχολείου με τα “κατσαρολάκια” των μαμάδων θα λειτουργεί  κανονικά από τη 1η ημέρα.   Αντίστοιχα  το μεσημεριανό catering του σχολείου ισχύει από τη Δευτέρα 12/9/16.

 

Προαιρετικές δραστηριότητες.

 

Οι προαιρετικές δραστηριότητες ξεκινούν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

Θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά ενημερωτικό φυλλάδιο και αίτηση συμμετοχής την επόμενη εβδομάδα και καλείστε να μας απαντήσετε έως την Παρασκευή 30/9/16.

(Επίσης φέτος οι αγωνιστικές ομάδες ποδοσφαίρου θα πραγματοποιούνται στο νέο γήπεδο 5χ5 του σχολείο τις ίδιες ώρες με την περσινή χρονιά).

Σας ενημερώνουμε ότι αλλαγές δρομολογίων από Α΄σε Β΄ή Γ΄ ζώνη τις ημέρες που έχει το παιδί δραστηριότητα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Προσέλευση & Αναχώρηση των μαθητών από το Σχολείο.

 

 • Ο νέος δρόμος (οδός Ορέστη) τη Δευτέρα 12/9/16 είναι ανοικτός.
 • Τη φετινή χρονιά σχεδόν οι μισοί μαθητές του Σχολείου μας  έχουν επιλέξει να έρχονται το πρωί στο Σχολείο με τους γονείς τους.  Αντιλαμβάνεστε ότι το γεγονός αυτό δημιουργεί ένα σημαντικό πρόβλημα για τη ροή της κίνησης και τη στάθμευση έξω από το Σχολείο.  Το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα έντονο από τις 8:15-8:30.
 • Εάν η προσέλευσή  σας στο σχολείο γίνεται αυτό το τέταρτο η ταλαιπωρία σας θα είναι μεγάλη.  Για το λόγο παρακαλούμε θερμά να έρχεσθε στο Σχολείο νωρίτερα από την ώρα αιχμής.  Επιπλέον  τα παιδιά θα προλαβαίνουν να παίξουν  πριν ξεκινήσει το μάθημα.
 • Σας υπενθυμίζουμε ότι το Σχολείο ανοίγει στις 7:00 κάθε πρωί με υπεύθυνο τον Διευθυντή του Δημοτικού κο Σωτήρη  Δερεμπούκα και οι εφημερίες των εκπαιδευτικών στο προαύλιο ξεκινούν στις 7:50.
 • Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν εργασίες μεγάλης έκτασης στο Σχολείο με σκοπό να δημιουργηθούν ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου 5 Χ 5 καθώς και ένα  νέο γήπεδο basket. Επίσης έγινε διάνοιξη του δημόσιου δρόμου (οδός Ορέστη) πίσω από το σχολείο για  να διευκολυνθεί η προσέλευση  των σχολικών και των γονέων που φέρνουν με αυτοκίνητο τα παιδιά τους στο Σχολείο.
 • Στο παλαιότερο Parking του Σχολείου βρίσκονται πλέον τα νέα γήπεδα.
 • Ο δρόμος κατά μήκος των γηπέδων είναι ιδιωτικός και αφορά αποκλειστικά τα σχολικά λεωφορεία για αποβίβαση και επιβίβαση των μαθητών
 • Οι γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους με αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τον ιδιωτικό δρόμο αυτό δρόμο δίπλα από τα γήπεδα. Θα πρέπει να ακολουθούν την πορεία: Μυστρά –Αίαντος –δεξιά στην Ορέστη και κατόπιν δεξιά στην Εκάβης, αφήνοντας τα παιδιά στις εισόδους του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού αντίστοιχα. Η πορεία απεικονίζεται  στον χάρτη που θα δείτε παρακάτω.
 • Συστήνουμε να αποφεύγετε την είσοδο της Γραμματείας, διότι στην οδό Ομορφοκλησιάς δημιουργείται μποτιλιάρισμα, από την ταυτόχρονη άφιξη σχολικών, γονέων και προσωπικού.
 • Επιτρέπεται η συνοδεία των παιδιών μέχρι το προαύλιο του σχολείου, όπου και παρευρίσκονται οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί. Δεν επιτρέπεται η είσοδος μέσα στις αίθουσες.
 • Φροντίστε η άφιξη των παιδιών στο σχολείο να γίνεται οπωσδήποτε πριν τις 8.30. Θα ήταν ακόμη καλύτερο για τα παιδιά να έρχονται στο σχολείο έως τις 8:15 για να προλαβαίνουν να συναντήσουν τους φίλους τους, να παίξουν και να εισέλθουν στην τάξη χωρίς άγχος και με πιο ευχάριστη διάθεση.

 

 

ΝΕΟ :ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

 

 • Από τη φετινή χρονιά θα ολοκληρώνετε το υποχρεωτικό πρόγραμμα 10 λεπτά αργότερα (δηλ : 2:05).
 • ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ Α’ ΖΩΝΗ.

Η παραλαβή των μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου θα γίνεται στο χώρο μπροστά από τη γραμματεία μόνο για τους μαθητές που φεύγουν με τους γονείς τους στις 14:05.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ Β’ ΖΩΝΗ

Για τους μαθητές που αναχωρούν με τους γονείς στις 15:35 και στις 16:30 η παραλαβή δε θα γίνεται από τη γραμματεία.

 • Οι μαθητές θα βρίσκονται σε καθορισμένη τάξη με προσωπικό επιτήρησης   κοντά στο νέο γήπεδο basket. Η παραλαβή των μαθητών θα γίνεται μετά την αναχώρηση των σχολικών (15:30) Θα  πρέπει να παρκάρετε στην οδό Ορέστη να εισέρχεστε στο σχολείο από την είσοδο του νέου γηπέδου και να ακολουθείτε την ράμπα που οδηγεί στην αίθουσα παραλαβής. (Αφορά μόνο τους μαθητές του Δημοτικού) .     
 • Αντίστοιχα η παραλαβή των μαθητών του Νηπιαγωγείου από τις 15:35 γίνεται από την εξωτερική πόρτα του Νηπιαγωγείου.  Οι γονείς χτυπούν το κουδούνι και η βοηθός αναλαμβάνει να φέρει το παιδί στην έξοδο.
 • Οι γονείς που επιθυμούν να παραλάβουν οι ίδιοι τα παιδιά τους το μεσημέρι από το σχολείο, ενώ κανονικά φεύγουν με σχολικό,  πρέπει να ενημερώνουν τηλεφωνικά το γραφείο κίνησης  από το πρωί μέχρι  τις 13:30Αλλαγές  μετά τις 13:30 δε θα γίνονται δεκτές, γιατί οι συνοδοί έχουν ήδη ενημερωθεί και αποχωρήσει.
 • Δεν επιτρέπεται η προσέλευση στην τάξη τις ώρες μελέτης.
 • Όταν ένας γονέας επιθυμεί να παραλάβει, πέρα από το παιδί του, και κάποιον άλλο μαθητή, θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με το γονέα του μαθητή.

Οι γονείς των  παιδιών που  δεν έχουν σχολικό το μεσημέρι θα πρέπει  να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους σε συγκεκριμένες ώρες σύμφωνα με αυτό που έχουν δηλώσει και  αυτό θα πρέπει να τηρείται  απαρέγκλιτα.

 • Συγκεκριμένα : Αναχώρηση Α’ ζώνης:     14:05-14:15  

       Αναχώρηση Β΄ ζώνης:     15:30-15:45

 • 16:30 ολοκληρώνεται η 2η μελέτη και το σχολείο κλείνει στις 17:00.

Οι γονείς που  δεν έχουν επιλέξει  σχολικό για την επιστροφή των παιδιών τους, θα πρέπει να τα παραλαμβάνουν το αργότερο μέχρι τις 17:00, γιατί οι εκπαιδευτικοί αποχωρούν και η γραμματεία κλείνει.