Το ψηφιακό μουσείο Ελληνικής επανάστασης των μαθητών της Γ’ Δημοτικού, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τέχνης.

thumb-img
Φέτος, όπως και πέρυσι, τιμούμε  την Παγκόσμια ημέρα τέχνης σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.  Ωστόσο, αυτή η συγκυρία, μας δείχνει, ως ένα βαθμό, την αξία της τέχνης στην ζωή μας.

Στο σχολείο μας αγαπάμε την τέχνη σε όλες της τις εκφάνσεις.
Είναι πολύ δύσκολο να ορίσει κανείς την τέχνη, αν και κατά καιρούς δίδονται διάφοροι ορισμοί με ακαδημαϊκό ή ποιητικό ύφος. Ίσως, όμως, ένας ακόμη, αν και απλουστευμένος, ορισμός θα μπορούσε να λέει πως τέχνη είμαστε εμείς οι ίδιοι.  Ο καθένας από εμάς είναι τέχνη . Η τέχνη είναι έκφραση. Οι σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, τα όνειρα και η αναμνήσεις μας, η φαντασία μας, όλα, μπορούν να γίνουν τέχνη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης σας προσκαλούμε στο Ψηφιακό μουσείο των μαθητών της Γ’ Δημοτικού.

Στο μάθημα της Πληροφορικής η καθηγήτρια μαζί με τα παιδιά μας δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο εικονικό μουσείο. Κατασκεύασαν  το κτίριο, επιμεληθήκαν  τους τοίχους και τα πατώματα, πρόσθεσαν έργα τέχνης και διάφορα αντικείμενα.
Ανοίγουν  την πόρτα τους και σας περιμένουν!
Για τη δημιουργία χρησιμοποιήθηκε η εφαρμογή ArtSteps (artsteps.com). Τα παιδιά γνώρισαν τις έννοιες και τα εργαλεία της τρισδιάστατης σχεδίασης, πλοηγήθηκαν στις τρεις διαστάσεις, εξέφρασαν τις ιδέες τους και δημιούργησαν ένα έργο συνεργατικά.

  • Για να επισκεφθείτε το ψηφιακό μουσείο του Γ1 πατήστε εδώ 
  • Για να επισκεφθείτε το ψηφιακό μουσείο του Γ2, πατήστε εδώ .
  • Για να επισκεφθείτε το ψηφιακό μουσείο του Γ3, πατήστε εδώ

Γραφτείτε στο Newsletter μας