ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Νήπιο-Δημοτικό

Ειδικά μαθήματα εκμάθησης και βελτίωσης της κολυμβητικής ικανότητας. (Κλειστό κολυμβητήριο Ολυμπιακού σταδίου.)

Όλοι οι μαθητές για να συμμετέχουν στην κολύμβηση, είναι απαραίτητο να προσκομίσουν πιστοποιητικό υγείας (ισχύει και το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή) καθώς και 2 έγχρωμες φωτογραφίες ταυτότητας.

Χωρίς το πιστοποιητικό τα παιδιά δε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τη δραστηριότητα.

Την ημέρα του μαθήματος, θα πρέπει να έχουν μαζί τους : (μαγιό, σκουφάκι, μπουρνούζι ή πετσέτα και πλαστικές παντόφλες)

Το μαγιό των κοριτσιών πρέπει να είναι ολόσωμο. (Κανονισμός του συλλόγου Νηρηίδες).

 

Είναι η τέχνη που δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να χτίσει ένα αρμονικό σώμα, να κινηθεί με χάρη, να αναπτύξει τη φαντασία του, το συντονισμό του σώματος και του μυαλού του μέσα από το ρυθμό και τις μελωδίες της κλασικής μουσικής. Τα παιδιά χορεύουν και εκφράζονται αποκτώντας παράλληλα σωστή στάση σώματος και ευλυγισία. Η ατομική ανάταση και χαρά που προσφέρει το μάθημα του κλασικού χορού, παράλληλα με τη ζωντάνια και τη σπουδαιότητα της ομάδας, το κάνουν να παραμένει, διαχρονικά, ένα από τα πιο αγαπημένα χόμπι των παιδιών!

YOGA FOR KIDS: Νήπιο

Θα αναρτηθεί 25/9/15.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Νήπιο-Δημοτικό

Το ποδόσφαιρο θεωρείται το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Συναρπάζει μικρούς και μεγάλους τόσο στο να παίζουν όσο και στο να το παρακολουθούν.

Η εκπόνηση των προγραμμάτων προπόνησης για το ποδόσφαιρο βασίζεται στις παρακάτω βασικές αρχές:

 • Υλοποίηση των προγραμμάτων με απόλυτη ασφάλεια.
 • Εξoικείωση των παιδιών με την μπάλα αλλά και με το σώμα τους έτσι ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο των κινήσεών τους με ή χωρίς μπάλα.
 • Στο τέλος κάθε μαθήματος τα παιδιά να έχουν αποκομίσει εκτός από γνώση και ευχαρίστηση.
 • Αλληλοβοήθεια συνεργασία και υποστήριξη μεταξύ των συμπαικτών.

Με το ποδόσφαιρο τα παιδιά κοινωνικοποιούνται αφού συμμετέχουν σε μια ομάδα έχοντας συγκεκριμένο ρόλο και αποστολή. Μέσα στην ομάδα έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, ακολουθούν εντολές (του προπονητή) και νοιώθουν ότι το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την συνεργασία όλων. Ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν, το καθένα ξεχωριστά, το ταλέντο τους και τις ικανότητές τους, μέσα στο πλαίσιο του ομαδικού πνεύματος.

Τα μαθήματα –προπονήσεις για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου-Προνηπίου θα γίνονται στο γήπεδο του Σχολείου, αντίστοιχα για τους μαθητές του Δημοτικού τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Δήμου Ηρακλείου.

Για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου (Τρίτη-Πέμπτη απόγευμα & Σάββατο πρωί) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.

BASKET – VOLLEY (Το volley αφορά μαθητές από Γ' έως Στ' τάξη)

Τα τμήματα Βasket και Volley του σχολείου συμβάλλουν στην ανάδειξη αθλητικών ενδιαφερόντων και δεξιοτήτων. Στελεχώνονται από άριστα καταρτισμένους γυμναστές.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα στα γήπεδα basket και volley του σχολείου.

Ιδιαίτερο μέλημα των προπονητών είναι να αποκτήσουν τα παιδιά τη σωστή τεχνική του κάθε αθλήματος.

ΡΥΘΜΙΚΗ

Τα παιδιά εκτελούν ειδικό πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής, γνωρίζοντας το σώμα και τις δυνατότητες του. Πραγματοποιούνται ασκήσεις μπαλέτου για τη σωστή στάση του σώματος, ασκήσεις ευκαμψίας και ευλυγισίας, καθώς και πρακτική εξάσκηση με τα όργανα ρυθμικής. Οι μαθήτριες πραγματοποιούν ειδικές εμφανίσεις με ξεχωριστά προγράμματα στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και στις γυμναστικές επιδείξεις του σχολείου.

 • Το 2007 η αγωνιστική ομάδα του σχολείου συμμετείχε με επιτυχία στην Παγκόσμια Γυμναστράδα Γυμναστικής που διεξήχθη στην Αυστρία.
 • Το 2009 προκρίθηκε εκ νέου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2010 στη Δανία και το Παγκόσμιο στη Γαλλία του 2011.
 • Το 2012 συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Πορτογαλία.
 • Το 2013 κατέκτησε τη 2η θέση ανάμεσα στις 10 χρυσές ομάδες της Ελλάδας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Δ.Περιστερίου.
 • Το 2014 κατέκτησε τη 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σουηδίας.

 

Tennis

Η αντισφαίριση είναι άθλημα στο οποίο αγωνίζονται δύο ή τέσσερις παίκτες. Αν οι αντίπαλοι είναι δύο, το παιχνίδι λέγεται απλό, ενώ αν είναι τέσσερις (ένα ζευγάρι σε κάθε πλευρά), λέγεται διπλό. Κάθε αγώνας χωρίζεται σε σετ. Οι γυναίκες χρειάζονται δύο νικηφόρα σετ, ενώ οι άντρες συνήθως τρία νικηφόρα σετ για να κερδίσουν έναν αγώνα.

H κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί την εκμάθηση του Tennis είναι στα χρόνια του Δημοτικού. Με την βοήθεια των παιχνιδιών και των φυσικών ασκήσεων δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθούν οι κινητικές δεξιότητες των παιδιών.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα στα γήπεδα tennis του Ολυμπιακού σταδίου.

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ: TAE KWON DO

Οι πολεμικές τέχνες παρά το ηχηρό τους όνομα δεν προέρχονται από πολέμους, μάχες και συμπλοκές. Οι ρίζες τους βρίσκονται στην πανάρχαια προσπάθεια των ανθρώπων για αθανασία. Το Τae kwon do αποτελεί και αυτό μια πολεμική τέχνη, ασφαλή και ακίνδυνη για μικρούς και μεγάλους, για αυτό το λόγο έγινε πρόσφατα και Ολυμπιακό άθλημα.

Η ονομασία του είναι σύνθετη:

Tae=χτυπώ με το πόδι,

kwon=χτυπώ με το χέρι,

Do=τέχνη-τρόπος.

Δηλαδή είναι μια τέχνη που χρησιμοποιεί τα χέρια και τα πόδια. Το Τae kwon do καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων που προάγουν τα ακόλουθα: 1) Την αυτοπροστασία, δηλαδή την ικανότητα ο ασκούμενος να αμύνεται σε οποιαδήποτε μορφή βίας. 2) Την καλή φυσική κατάσταση. 3) Το αίσθημα της αυτοπεποίθησης, του σεβασμού και του δικαίου. Τέλος προάγουν την καλή υγεία ανεξαρτήτως φύλου ή σωματότυπου. Έτσι οι αθλητές αποκτούν αυτοέλεγχο, ψυχική ισορροπία και ζωντάνια μαθαίνοντας να συνεργάζονται με την ομάδα και να εκτιμούν το συναθλητή τους. Η εκτέλεση του προγράμματος βασίζεται στην εκμάθηση βασικών κινήσεων και τεχνικών κατά την οποία δεν υπάρχει άμεση επαφή μεταξύ των παιδιών. Οι εξετάσεις για την απόκτηση ζώνης πραγματοποιούνται στο Γυμναστήριο του Σχολείου μια φορά το χρόνο.

ΣΤΙΒΟΣ (Γ'-Στ' τάξη)

Τα αγωνίσματα του στίβου και η πρακτική τους εξάσκηση πραγματοποιούνται στα προπονητήρια στίβου του ΟΑΚΑ. Καλούμε τα παιδιά να γνωρίσουν τον κλασσικό αθλητισμό και τα αθλήματα του. Να γυμναστούν και να προετοιμαστούν για μεγάλες συγκινήσεις μέσα από την ευγενή άμμιλα, τον συναγωνισμό, την υπευθυνότητα, το αίσθημα της αυτοβελτίωσης και της αφομοίωσης της σχέσης προετοιμασίας- αποτελέσματος. Έμπειροι γυμναστές –προπονητές στίβου θα καθοδηγήσουν τους νεαρούς αθλητές.

Η δραστηριότητα αφορά μαθητές από Γ’ έως Στ’ τάξη. Η μεταφορά των παιδιών θα γίνεται με σχολικό και τα παιδιά θα συνοδεύονται από συνοδούς του Σχολείου. Όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, γίνεται χρήση του κλειστού προπονητηρίου του ΟΑΚΑ. Θα υπάρξει δοκιμαστική παρουσίαση των αθλημάτων στην αυλή του Σχολείου.

ΚΙΝΕΖΙΚΑ (Γ'-Δ'-Ε'-ΣΤ')

Η κινέζικη γλώσσα ανήκει στις πέντε επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ και καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον αριθμό ανθρώπων που την μιλούν. Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό επαγγελματικό εφόδιο τόσο γιατί η Κίνα έχει έναν ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 10% όσο και για το γεγονός πως λόγω των ιδιομορφιών στην μορφή και στην δομή της το ποσοστό των σπουδαστών που την επιλέγει παραμένει χαμηλό ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την αξία της στην αγορά εργασίας. Πέρα, όμως, από ένα εξαιρετικό εφόδιο κρύβει και μια μοναδική πολιτιστική και ιστορική ομορφιά, μια μοναδικότητα στην γραφή και ανάγνωση της αφού απαρτίζεται από ιδεογράμματα και όχι αλφάβητο που οδηγούν σε νέους τρόπους σκέψης όποιον επιλέξει να την μάθει. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία αποκωδικοποίησης και αποκρυπτογράφησης που συναρπάζει και αποζημιώνει με τον καλύτερο τρόπο κάθε προσπάθεια. Η εκμάθηση της κινέζικης γλώσσας αποτελεί σταθερά μια πρόκληση και συναρπαστική γνωστική εμπειρία.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ (Γ'-Δ'-Ε'-ΣΤ')

Δείτε το αναλυτικό αρχείο.

ΚΑΡΑΤΕ

Άθληση δίπλα σε παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές-καθηγητές φυσικής αγωγής και προπονητές με πολύχρονη εμπειρία στην εκμάθηση πολεμικών τεχνών στις ευαίσθητες παιδικές ηλικίες. Τα οφέλη των παιδιών μέσα από την άθληση στο ΚΑΡΑΤΕ και στις Πολεμικές Τέχνες είναι η αυτοάμυνα, σμίλευση χαρακτήρα αυτοεκτίμηση ,αυτοπεποίθηση, αυτοέλεγχος, σεβασμός προς τους άλλους, παιχνίδι και θετική ενέργεια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (Νηπιαγωγείο)

Στίβος (εκκίνηση – spread, σκυταλοδρομία, τρέξιμο μετ’ εμποδίων, μήκος, ρήψη σφαίρας).- Άρση βαρών (ειδική κατασκευή με αφρολέξ) – Ακροβατική Γυμναστική – Τραμπολίνο- Μπέιζμπολ (Baseball) • Τοξοβολία.

Ο εξοπλισμός είναι ειδικός για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.

Στόχος προγράμματος: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια ευχάριστη και ταυτόχρονα δημιουργική απασχόληση και πραγματοποιείται από έμπειρους γυμναστές, εξειδικευμένους στην προπονητική παιδιών της προσχολικής ηλικίας στο χώρο του σχολείου.

ΣΚΑΚΙ

Το σκάκι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στον κόσμο. Έχει περιγραφεί όχι μόνο ως παιχνίδι αλλά και ως τέχνη, επιστήμη και άθλημα. Συχνά θεωρείται ως αφηρημένο πολεμικό παιχνίδι και ως “πνευματική πολεμική τέχνη” και έτσι η διδασκαλία του θεωρήθηκε ως τρόπος αύξησης της πνευματικής ισχύος. Το σκάκι παίζεται τόσο για διασκέδαση όσο και ανταγωνιστικά σε λέσχες, πρωταθλήματα, διαδικτυακά και δια αλληλογραφίας.

Οι επιτυχίες των ομάδων του Σχολείου υπήρξαν δεκάδες τα τελευταία χρονιά σε Πανελλήνιο επίπεδο Το σχολείο συνεργάζεται με τις Ακαδημίες Φ.Ο.Ν Ηρακλείου. (Α΄εθνική)

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Το πνεύμα της διδασκαλίας είναι ότι ο χορός δεν είναι μόνο κίνηση.

Μαζί με τις χορευτικές κινήσεις δίνονται ποικίλες πληροφορίες για την περιοχή, την περίσταση, τη μουσική, τη φορεσιά και άλλα στοιχεία που συνδέονται με τον εκάστοτε χορό. Σκοπός είναι η κατανόηση τόσο των χορευτικών κινήσεων και βημάτων όσο και η ανάπτυξη του γνωστικού και συναισθηματικού τομέα των παιδιών μέσα από την έμπρακτη εφαρμογή των χορευτικών μορφών. Ταυτόχρονα καλλιεργείται η δημιουργικότητα και η συμμετοχή σε δρώμενα που σχετίζονται με την ελληνική παράδοση.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Το θεατρικό εργαστήρι προσκαλεί όλους τους μαθητές του σχολείου μας που θέλουν να γνωρίσουν τη μαγεία του θεάτρου. Στόχος μας θα είναι η αυθόρμητη έκφραση της ομάδας μέσα σ’ ένα κλίμα εμπιστοσύνης, χαράς και δημιουργίας, καθώς και η επαφή με τα εκφραστικά της μέσα (σώμα, λόγο, ήχο). Σ’ αυτό το ταξίδι πρωταρχική σημασία έχει τόσο το «δέσιμο» της ομάδας όσο και η εκπαίδευση των μελών της, που θα περιλαμβάνει στοιχεία αυτοσχεδιασμού ερμηνείας και υποκριτικής.

ΚΕΡΑΜΙΚΗ

Χώμα και νερό αποτελούν το κύριο υλικό δράσης μας, τον πηλό. Όσο πιο φυσικό είναι ένα υλικό, τόσο πιο ευχάριστο είναι στη χρήση του για τα μικρά χεράκια. Η ενασχόληση του παιδιού με τον πηλό αποκτά τη μορφή παιχνιδιού και μετατρέπεται έτσι σε ταξίδι ανακάλυψης, πειραματισμών, συναισθηματικής έκφρασης και δημιουργικότητας. Τα παιδιά νιώθουν την ελευθερία που χρειάζεται η φαντασία τους για να ξετυλιχθεί και να δημιουργήσουν αντικείμενα που αποτελούν πάντα μοναδικά έργα τέχνης. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη χειροποίητη κεραμική τέχνη και ανακαλύπτουν βιωματικά τη σημασία, την ιστορία και το ρόλο της πιο αρχαίας τέχνης στη ζωή των ανθρώπων.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Στο σχολείο λειτουργεί Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης. Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις δυνατότητες των παιδιών και περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Ζωγραφική και Σχέδιο. Φως και χρώματα. Γλυπτική. Η τρίτη διάσταση. Καλλιτεχνικές εξερευνήσεις. Ταξίδια σε χώρες και πολιτισμούς. Ιστορία της Τέχνης, τα κινήματα, οι εποχές, οι δημιουργοί. Γνωριμία με τις διακοσμητικές τέχνες και την ελληνική παράδοση. Ομαδικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες με δημιουργικό παιχνίδι και πρωτότυπες κατασκευές. Σκοπός της δραστηριότητας είναι η ανάπτυξη της εν δυνάμει δημιουργικότητας των παιδιών και το ξύπνημα της φαντασίας τους, που είναι ιδιαίτερα περιορισμένη στις μέρες μας.

ΠΙΑΝΟ - ΚΙΘΑΡΑ

Η διδασκαλία του πιάνου και της κιθάρας και είναι εξατομικευμένη. Ο κάθε μαθητής θα εξασκείται με την /τον δασκάλα/ο του δύο 20λεπτα την εβδομάδα ή για ένα συνεχόμενο 40λεπτο. Το σχολείο μας συνεργάζεται με Ωδείο με στόχο όσοι μαθητές του επιθυμούν να είναι επίσημα και σύμφωνα με το υπουργείο εγγεγραμμένοι σε τάξη πιάνου-κιθάρας έχοντας τη δυνατότητα να δίνουν εξετάσεις και κάποια στιγμή να αποκτήσουν πτυχίο, με το οποίο μπορούν να διδάξουν.

Για το πτυχίο του πιάνου είναι υποχρεωτική και η τετραετής παρακολούθηση των θεωρητικών μαθημάτων της μουσικής. Αυτά τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά είτε στο ωδείο είτε στο σχολείο, εάν υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός παιδιών (ο οποίος θα καθορίσει και την επιπλέον χρέωση αυτών).

ΧΟΡΩΔΙΑ

Χορωδία τμήμα αρχαρίων (για Β’-Στ’ τάξεις)

Συμμετέχει τραγουδιστικά σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες-απευθύνεται σε μαθητές που θέλουν να αναπτύξουν και να εξασκήσουν τις μουσικές τους ικανότητες (ακουστικές & φωνητικές) και παράλληλα να προσκομίσουν εξω-μουσικά οφέλη όπως είναι διασκέδαση, η εκτόνωση, η κοινωνικοποίηση κ.ά. Λειτουργεί προπαρασκευαστικά για το προχωρημένο τμήμα.

ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή 15.30-16.30

ΚΟΣΤΟΣ: Δωρεάν

Χορωδία τμήμα προχωρημένων (για Β’-Στ’ τάξεις, έπειτα από ακρόαση)

(Η συμμετοχή προϋποθέτει ο/η μαθητής/τρια να έχει παρακολουθήσει το τμήμα αρχαρίων).

Συμμετέχει τραγουδιστικά σε όλες τις ενδοσχολικές δραστηριότητες αλλά και εξωσχολικές π.χ. διαγωνισμούς χορωδιών και φεστιβάλ -απευθύνεται σε μαθητές που θέλουν να καλλιεργήσουν κυρίως τις μουσικές τους ικανότητες και να προσεγγίσουν τη μουσική με περισσότερη λεπτομέρεια.

ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή 15.30-17:30

ΚΟΣΤΟΣ: Δωρεάν

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Δημιουργία εφαρμογών android (Ε' – ΣΤ' ΤΑΞΗ)

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογική εξέλιξη και πρόοδος που έχουν επέλθει στις συσκευές κινητής τεχνολογίας (smartphones, tablet Pcs, laptops κ.α.) αλλά και στις τηλεπικοινωνίες έχουν δημιουργήσει έναν νέο όρο μάθησης την «κινητή μάθηση». Με τον όρο «κινητή μάθηση» εννοούμε τη μάθηση που μπορούμε να λάβουμε από οποιοδήποτε σημείο βρισκόμαστε, οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε.

Το σχολείο μας, παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα εκμάθησης και δημιουργίας εφαρμογών (mobile apps) για συσκευές Android. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται κάθε Τετάρτη την 14:30-15:15. Για τη δημιουργία των εφαρμογών θα χρησιμοποιηθεί το λογισμικό App Inventor 2 για Android, ένα ελεύθερο και ανοικτό περιβάλλον οπτικού προγραμματισμού, το οποίο αρχικά αναπτύχθηκε από την εταιρεία Google και πλέον συντηρείται και εξελίσσεται από το MIT, ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα Πανεπιστήμια της Αμερικής στον τομέα της Πληροφορικής. Αρχικά θα παρουσιαστεί το περιβάλλον στους μαθητές, θα γίνουν κάποιες βασικές εφαρμογές για την εκμάθηση του προγράμματος και στη συνέχεια οι μαθητές σε ομάδες θα αποφασίσουν και θα υλοποιήσουν τη δική τους εφαρμογή.

ΠΤΥΧΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΠΟ Γ’-ΣΤ’ ΤΑΞΗ)

Η συνεργασία μας με το Βρετανικό Συμβούλιο επιβάλει στο μεσημεριανό πρόγραμμα του σχολείου να προσφέρεται η εξειδικευμένη προετοιμασία για τα πτυχία Αγγλικής Γλώσσας για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Διευκρινίζουμε ότι αυτή η δραστηριότητα ενισχύει τη διδασκαλία του πρωινού μαθήματος των Αγγλικών και αφορά αποκλειστικά την εξοικείωση του μαθητή με τον τρόπο και τις απαιτήσεις των εξετάσεων. Τα πτυχία αποτελούν τα βήματα που πρέπει να κάνει ο μαθητής προς τις κύριες και αναγνωρισμένες εξετάσεις του Cambridge (FCE, Advanced, Proficiency). Πρόκειται για τα πτυχία Young Learners: Starters (Γ’ Τάξη) , Movers (Δ’ Τάξη) , Flyers (Ε’ Τάξη), KET (Στ’ Τάξη), PET (Α’ Γυμνασίου). Για τους μαθητές αυτής της ηλικίας στόχος των συγκεκριμένων πτυχίων είναι η ενθάρρυνση για τη συμμετοχή και την προσπάθεια καθώς και η ομαλή ένταξή τους στο κλίμα εξετάσεων ανωτέρου και ανωτάτου επιπέδου. Όπως είναι γνωστό τα πτυχία της αγγλικής γλώσσας του Cambridge αναγνωρίζονται από πανεπιστήμια, εργοδότες και κρατικές υπηρεσίες σε πολλές χώρες. Τα πτυχία ΚΕΤ και PΕΤ αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ ως αποδεικτικό γνώσης για σκοπούς πρόσληψης στο δημόσιο τομέα. Οι εξετάσεις γίνονται στο τέλος της σχολικής περιόδου στο Σχολείο μας, το οποίο αποτελεί εξεταστικό κέντρο του Βρετανικού Συμβουλίου. Η συμμετοχή στις εξετάσεις δε σημαίνει υποχρεωτική συμμετοχή στη δραστηριότητα.

Προετοιμασία για το πτυχίο DELF A1 στη Γαλλική Γλώσσα

Στο πλαίσιο της πιστοποίησης γνώσεων στα γαλλικά το σχολείο μας οργανώνει και φέτος ξεχωριστό τμήμα με σκοπό την προετοιμασία μαθητών από τις τάξεις Ε’ και ΣΤ’ για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του επιπέδου Α1 το Μάιο του 2016. Το τμήμα αυτό λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα σε ώρα μελέτης (14:00 – 15:00). Η ακριβής ημέρα θα οριστικοποιηθεί κατόπιν συνεννόησης με τους μαθητές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, έτσι ώστε – (στο βαθμό που κάτι τέτοιο είναι εφικτό) – η συγκεκριμένη δραστηριότητα να μη συμπίπτει με άλλες που ενδέχεται να έχουν επιλέξει. Στο συγκεκριμένο τμήμα οι μαθητές εκτός απ’ το ότι προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, εξασκούνται παράλληλα στην προφορική και τη γραπτή κατανόηση και χρήση της γλώσσας σε διάφορες καθημερινές καταστάσεις της ζωής. Να σημειωθεί ότι στα 12 χρόνια λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος, η συμμετοχή των μαθητών μας στις εξετάσεις έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία (100%).

Προετοιμασία για το πτυχίο DELF A2 στη Γαλλική Γλώσσα

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης μπορούν να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του επιπέδου Α2 το Μάιο του 2016. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα σε ώρα μελέτης (14:00 – 15:00). Οι ακριβείς μέρες θα οριστικοποιηθούν κατόπιν συνεννόησης με τους μαθητές που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Παίζουμε μιλώντας γαλλικά (Δ' - Ε' - ΣΤ' Τάξη)

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για περαιτέρω ανάπτυξη της ικανότητας των παιδιών να κατανοούν και να παράγουν αυθόρμητα προφορικό λόγο στα γαλλικά, οργανώνουμε κάθε χρόνο ξεχωριστό τμήμα όπου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μιλούν παίζοντας και αναλύοντας παραμύθια. Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια καθώς επίσης και τα παραμύθια, τα οποία έχουν αγοραστεί από τη Γαλλία, προσφέρουν άφθονες ευκαιρίες στα παιδιά να αναπτύξουν τον προφορικό λόγο μέσα από καθημερινές καταστάσεις, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό αν λάβουμε υπόψη ότι η καθημερινότητα των μαθητών δεν ευνοεί την αυθόρμητη χρήση της γλώσσας. Το τμήμα αυτό που εντάσσεται στις δραστηριότητες, απευθύνεται σε μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού και θα λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα σε ώρα μελέτης (14:00 – 15:00).

Προετοιμασία για το πτυχίο Fit in Deutsch 1 στη Γερμανική γλώσσα

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα απευθύνεται στους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης, που επιθυμούν πιστοποίηση γνώσεων του πρώτου επιπέδου (Α1) του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις ξένες γλώσσες. Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας του Goethe-Institut αναγνωρίζονται διεθνώς κι έχουν υψηλό κύρος. Οι εξετάσεις Fit in Deutsch 1 αποτελούνται από δύο μέρη, τη γραπτή και την προφορική εξέταση.

Η γραπτή εξέταση διαρκεί 60 λεπτά και χωρίζεται σε 3μέρη:την κατανόηση γραπτών κειμένων ,την κατανόηση ακουστικών κειμένων & τη γραπτή έκφραση.

Αντίστοιχα η προφορική εξέταση διαρκεί 15 λεπτά και αποτελείται από 3 μέρη.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα στην ώρα της μελέτης, (2 διδακτικές ώρες) με έναρξη τον Οκτώβριο και λήξη το Μαΐο, (οπότε και διεξάγονται οι εξετάσεις ). Το μάθημα εξειδικεύεται στην απόκτηση των απαιτούμενων γλωσσικών δεξιοτήτων και την κατάλληλη προετοιμασία για τις εξετάσεις δουλεύοντας αποκλειστικά και μόνο ασκήσεις του πτυχίου.

Μαθηματικά Παιχνίδια

«Τα Μαθηματικά Παιχνίδια» Η δραστηριότητα αυτή γίνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα παιδιά. Η συλλογή μας εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με καινούρια παιχνίδια, έτσι ώστε στο σύνολό τους τα παιχνίδια να υπερβαίνουν τα 100 ανανεώνοντας με αυτό τον τρόπο το ενδιαφέρον των παιδιών που συμμετέχουν. Στην πλειονότητά τους τα παιχνίδια αγοράστηκαν από χώρες της κεντρικής Ευρώπης (κυρίως Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο), λιγότερα από 10 είναι ελληνικά και άλλα 20 περίπου προέρχονται από τις ΗΠΑ. Δημιουργήσαμε μια συλλογή παιχνιδιών που οξύνει, αναπτύσσει, διευρύνει και καλλιεργεί τις μαθηματικές δεξιότητες των παιδιών ενώ, παράλληλα, αναπτύσσει την κοινωνικοποίησή τους.

Τα καλεί να συζητήσουν, να συνεργαστούν, να λειτουργήσουν μέσα στην ομάδα, να αναπτύξουν ικανότητες απόλυτα αναγκαίες που –όμως- τείνουν να υποβαθμίζονται στις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών, όσο αυξάνει η ενασχόλησή τους με το computer και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Η συμμετοχή στη δραστηριότητα είναι ανεξάρτητη από τις επιδόσεις του παιδιού στο μάθημα των μαθηματικών. Δεν προϋποθέτει παιδιά με ιδιαίτερες ή ειδικές επιδόσεις στο μάθημα των μαθηματικών. Αντίθετα, η συμμετοχή του παιδιού στη δραστηριότητα βελτιώνει, σε κάθε περίπτωση, τις σχολικές του επιδόσεις συνολικά.

Η δραστηριότητα γίνεται καθημερινά. Κάθε παιδί μπορεί να επιλέξει ελεύθερα πόσες ώρες θέλει να συμμετέχει εβδομαδιαία. Μπορεί, για παράδειγμα, κάποιο παιδί να επιλέξει να συμμετέχει σταθερά τρεις φορές την εβδομάδα από μία ώρα, ώστε να επωφελείται και από τη μελέτη που καθημερινά γίνεται στην τάξη του. Κάποιο άλλο μπορεί να προτιμήσει να συμμετέχει μία φορά την εβδομάδα για δύο ώρες και μία δεύτερη φορά για μία μόνο ώρα. Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσες ώρες/φορές την εβδομάδα θα συμμετέχει κάθε παιδί, με μόνη προϋπόθεση να υπάρχουν θέσεις στην ομάδα κάθε μέρας. Η συμμετοχή του παιδιού ανά βδομάδα πρέπει να είναι σταθερή και δεν μπορεί να αλλάζει, διότι δημιουργούνται ομοιογενείς ομάδες.

ΚΟΣΤΟΣ 1 ώρα 2 ώρες 3 ώρες
Α. ΜαθηματικάΠαιχνίδια 150€ 280€ 350€

Προετοιμασία για το πτυχίο DELE B1 στην Ισπανική γλώσσα

Στο πλαίσιο της πιστοποίησης γνώσεων στην ισπανική γλώσσα το σχολείο μας οργανώνει φέτος ξεχωριστό τμήμα με σκοπό την προετοιμασία των μαθητών για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του επιπέδου Β1 το Μάιο του 2016. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν 1 φορά την εβδομάδα σε 2 διδακτικές ώρες (14:00 -15:20). Η ημέρα θα οριστικοποιηθεί κατόπιν συνεννόησης με τους μαθητές που θα δηλώσουν συμμετοχή. Κατά τη διάρκεια του τμήματος οι μαθητές θα προετοιμάζονται όχι μόνο για τις εξετάσεις του Μάιου αλλά παράλληλα θα εξασκούνται στην προφορική και γραπτή κατανόηση και χρήση της ισπανικής γλώσσας. Όπως είναι γνωστό τα πτυχία της ισπανικής γλώσσας πιστοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας της Ισπανίας και όχι από κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Το Β1 αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ ως αποδεικτικό γνώσης για σκοπούς πρόληψης στο δημόσιο τομέα.

Προετοιμασία για το πτυχίο A1 στην Ιταλική Γλώσσα

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας μπορούν να προετοιμαστούν για το επίπεδο Α1 το Μάιο του 2016. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν 1 φορά την εβδομάδα σε 2 διδακτικές ώρες (14:00 -15:20). Η ημέρα θα οριστικοποιηθεί κατόπιν συνεννόησης με τους μαθητές που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Με τη συμμετοχή του ο μαθητής εξοικειώνεται με την διαδικασία των εξετάσεων και αποκτά εμπειρία η οποία θα του χρησιμεύσει και σε ανώτερα επίπεδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 •  Οι δραστηριότητες εξοφλούνται σε 2 δόσεις Δεκέμβριο & Φεβρουάριο. (Τα χρήματα αυτά αποστέλλονται στη Γραμματεία και όχι τραπεζική κατάθεση)
 • Για κάθε δραστηριότητα που θα επιλέξετε υπάρχει ανάλογη έκπτωση στη μελέτη.


Εάν ο μαθητής δεν έχει πρόγραμμα μελέτης τότε ισχύουν οι ακόλουθες εκπτώσεις:

 • 2 δραστηριότητες: Έκπτωση 10% στο συνολικό ποσό
 • 3 δραστηριότητες : Έκπτωση 10% στο συνολικό ποσό

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 

Η ΤΥΧΕΡΗ ΜΟΥ ΜΕΡΑ…

Ήταν εκεί γύρω στα 6 όταν μπήκα για πρώτη φορά σε μια άδεια τάξη χωρίς θρανία.

Από τότε όπως και όλοι οι ομότεχνοί μου περάσαμε ατελείωτες ώρες μέσα σ΄αυτές τις ψηλοτάβανες αίθουσες, να μαθαίνουμε να δημιουργούμε και να μιλάμε σε μια καινούργια γλώσσα από το τίποτα, με εργαλεία μας το σώμα μας, τη φωνή μας, το ρυθμό μας, που δεν έπαψαν να μας εκπλήσσουν ποτέ για το πόσο ανεξάντλητα και ατίθασα είναι.

Έμαθα να φαντάζομαι και να δημιουργώ ιστορίες.

Έμαθα για τις μουσικές του κόσμου όλου, να γίνομαι μέρος του συνόλου, να πειθαρχώ, να γελάω, να μη φοβάμαι να είμαι αστείος.

Και τι χρησιμεύουν όλα αυτά?

Οι τέχνες αυτό που κυρίως καλλιεργούν είναι την ικανότητα να αναγνωρίζεις την κάθε στιγμή ως σημαντική και μοναδική, να είσαι διαθέσιμος και έτοιμος να δεχθείς κάθε τι καινούργιο, να μιλήσεις αλλά και να ακούσεις έναν άλλο τρόπο σκέψης, να μάθεις την ιστορία αυτού του κόσμου.

Όλα τα παραπάνω είναι αναμφίβολα τα εργαλεία για μια πιο πλούσια ζωή. Εμείς λοιπόν που βιώσαμε αυτή τη μακρόχρονη εμπειρία τόσο ως μαθητές αλλά και ως επαγγελματίες, έχουμε την ανάγκη να την μεταφέρουμε στους πιο νέους ανθρώπους. Να βάλουμε ένα λιθαράκι στο να έχουμε πιο ευαισθητοποιημένους συνομιλητές, να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα πιο ζωντανό και δημιουργικό διάλογο, γεμάτο υγεία, αντίληψη, επιθυμίες, χαμόγελα.

Μια πανδαισία κίνησης, συναισθημάτων, ακουσμάτων και δημιουργίας. Μικροί και μεγάλοι, σε ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν σε διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

ENGLISH THEATRE: Νέα δραστηριότητα

“The Athens English Theatre Club” is now offering specialised English Drama classes to your students. Two of the companies Actor/facilitators will host drama workshops specifically designed at improving speech and the comprehension of English. Creative play and drama will be utilized as their medium to inspire a higher level of learning for the students. The British trained theatre educationalist’s have over ten years experience in their field, and are specialist’s in educating children to learn English through theatre.

The program we are offering includes; basic presentation skills, concentration on speech and clarity, as well as accent work. The students will be given the opportunity to create their own scenes, act as director, and create character. Specific skills acquired through these classes include; song, dance, stage fighting, body work, and expression of the voice.

Another vital skill that the students will learn is script writing in English. They will also be guided to create their own artistic visions; that can then be adapted from page to stage. . Above all skills learned they will be inspired to bring words to life! The class will learn how to improve vital listening skills, and also how to work as part of a harmonious and creative group. A final major production of the group’s choice, which will be performed in the School’s Theatre at the end of the academic year for both parents and the school community to enjoy! So if your son and daughter is looking for a chance to express themselves, please feel free to sign up to our exciting new program!

PILATES ΕΝΗΛΙΚΩΝ: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00-19:00

ΚΟΣΤΟΣ : 30€ ο μήνας ή 5€ η κάθε φορά

H μέθοδος Pilates είναι μια επανάσταση στην προσέγγιση του σώματος και της άσκησης. Σαν ενεργειακή άσκηση, βασίζεται στη συνεργασία μυαλού και σώματος, προκείμενου να επιτευχθούν σωστά οι ασκήσεις. Δεν γίνεται άσκοπη κίνηση και κατασπατάληση σωματικής ενέργειας κι έτσι το σώμα δεν εξαντλείται, αντίθετα, τονώνεται πράγμα που γίνεται αισθητό, μετά από κάθε ώρα άσκησης. Eάν μπορούσαμε να συνοψίσουμε την πολυδιάστατη αποτελεσματικότητα της μεθόδου, σε μια φράση, θα λέγαμε ότι Χαρίζει ευεξία και ενεργητικότητα, γυμνάζοντας ολοκληρωτικά και ενιαία όλο το σώμα, με μεγάλη έμφαση στο κέντρο του: τους κοιλιακούς μύες. Όμως, τα ευεργετικά αποτελέσματα της μεθόδου Pilates είναι στην πραγματικότητα, πολύ περισσότερα:

Είναι “Γλυπτική του σώματος”, γραμμώνοντας και επιμηκύνοντας. H μέθοδος είναι σχεδιασμένη, έτσι ώστε να ενδυναμώνει το μυοσκελετικό, με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγονται πιθανοί μελλοντικοί τραυματισμοί σε αδύναμα σημεία. Ακόμη, σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους, εφαρμόζεται σαν θεραπευτική μέθοδος, από φυσιοθεραπευτές και χειροπράκτες, σε ανθρώπους που έχουν υποστεί τραυματισμούς. Προάγει την απόκτηση της σωστής στάσης του σώματος, και της σωστής αναπνοής.

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ (Νήπιο-Α'-Β'-Γ' Δημοτικού). Κάθε Τετάρτη 18:00-19:00, Παράλληλο πρόγραμμα με Pilates ενηλίκων.

Κόστος : 30€ ο μήνας ή 9€ η κάθε φορά

Η μουσική και ο ρυθμός στην υπηρεσία των παιδιών! Ένα μάθημα – παιχνίδι μέσω του οποίου αναπτύσσεται ο συντονισμός η μουσικότητα κ η ευελιξία τους. Μαθαίνουν να κινούνται σωστά, να αποκτούν ρυθμό κ να εκφράζονται . Δημιουργούν το δικό τους μαγικό κόσμο γεμάτο από φαντασία και μουσική. Ελάτε να γνωρίσετε ένα μάθημα γεμάτο εκπλήξεις!!

ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: Τετάρτη: 19:00-21:00 ΘΕΑΤΡΟ ΕΦΗΒΩΝ: Παρασκευή: 18:30-20:30

Κόστος : 40€ ο μήνας

Έναρξη τμήμα Ενηλίκων : 

Έναρξη τμήμα Εφήβων :

Ένα δίωρο θεατρικό εργαστήρι την εβδομάδα για ενήλικες & εφήβους που θέλουν να γνωρίσουν τη μαγεία του θεάτρου μέσα από μια βιωματική και ομαδική διαδικασία. Στόχος, η ελεύθερη έκφραση, η εκτόνωση και η χαλάρωση του μυαλού και της ψυχής, μέσα από μαθήματα που βελτιώνουν τη διάθεση και την εικόνα μας, βγάζοντας στην επιφάνεια την κρυφή επιθυμία μας να νιώσουμε έστω για λίγο «κάποιοι άλλοι». Δεν χρειάζεται ταλέντο ή προηγούμενη γνώση, χρειάζεται μόνο να είμαστε ανοιχτοί σε καινούργιους δημιουργικούς δρόμους και σε νέες προσεγγίσεις διδασκαλίας. Η μαγεία της τέχνης του θεάτρου δοσμένη μέσα από ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και δημιουργικό μάθημα μας θυμίζει πόσο απαραίτητη είναι η τέχνη της υποκριτικής για την ψυχική μας ανάταξη και ευεξία.

Εμψυχώτρια, η Νάντια Παπαηλιοπούλου, καθηγήτρια θεάτρου και μουσικοκινητικής.

Σας περιμένουμε για μια αξέχαστη εμπειρία.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ: εκκρεμεί το πρόγραμμα

Ο σύγχρονος χορός ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα ως αντίβαρο στο στυλιζαρισμένο κλασικο μπαλέτο. Είναι ένα είδος εκφραστικού χορού, ελεύθερου, ο οποίος γυμνάζει δυναμώνει κ ξεσηκώνει ! Στο κέντρο της προσοχής η βαρύτητα, η επαφή με τη γη, η ρυθμικότητα και η δυναμική. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά ένα μάθημα γεμάτο ένταση κ δημιουργία!!