Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την πραγματοποίηση μιας νέας συνεργασίας στον τομέα της πληροφορικής για την υλοποίηση των παιδικών προγραμμάτων πληροφορικής ECDL και FUTUREKIDS στο σχολείο μας. Η ελληνική έκδοση αποτελεί μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της Ελληνικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα πτυχία ECDL είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και αποτελούν διαβατήρια γνώσης και πιστοποίησης τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για την προσαρμογή του προγράμματος ECDL συνεργαστήκαμε στενά με ομάδα παιδαγωγών του ECDL και FUTUREKIDS, φορέων με διεθνή εμπειρία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σας παρουσιάζουμε σήμερα μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση δύο προγραμμάτων ECDL e-kids και ECDL Progress.

To ECDL e-kids είναι ένα σύστημα αξιολόγησης δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ για παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, μέσα σε ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιβάλλον.
Στόχος του ECDL e-kids είναι να εξοικειώσει τους μικρούς μαθητές με τους υπολογιστές, μέσα από ένα μαγευτικό εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ευρώπη και τον κόσμο που εξάπτει τη φαντασία και προκαλέί τη δημιουργικότητά τους, καλύπτοντας επτά (7) θεματικές ενότητες.

Μέσα από το ECDL e-kids το παιδί:

Αποκτά και αποδεικνύει τις δεξιότητές του στη χρήση των βασικών λειτουργιών ενός Η/Υ και τις βασικές γνώσεις του στην Πληροφορική.
Μαθαίνει τη φιλοσοφία και τη δημιουργικότητα του.
Παράλληλα, ανακαλύπτει πολλές πληροφορίες για τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Φτιάχνει παζλ , κάρτες σελιδοδείκτες, αφίσες και δημιουργεί το προσωπικό του άλμπουμ με φωτογραφίες από το «ταξίδι» του.

Το ECDL Progress αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του προγράμματος ECDL. Απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 11-12 ετών και πιστοποιεί ότι ο κάτοχος κατέχει τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες στη χρήση Η/Υ. Το ECDL Progress πιστοποιεί γνώσεις και δεξιότητες σε μία έως έξι από τις παρακάτω ενότητες και μπορεί να εκδοθεί όποτε το ζητήσει ο υποψήφιος.

  1. Βασικές έννοιες πληροφορικής
  2. Χρήση Υπολογιστή & Διαχείριση Αρχείων
  3. Επεξεργασία Κειμένου
  4. Υπολογιστικά Φύλλα
  5. Παρουσιάσεις
  6. Πληροφορίες & Επικοινωνίες