ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ : We “love forest”

Τα νήπια της Ελληνοαγγλικής Αγωγής δημιουργούν αφίσα για την ημέρα και μεταφέρουν το μήνυμά τους:

Love Forest

Η 21η Μαρτίου κηρύχθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Δασών από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 2012, με σκοπό την ανάδειξη της σημασία των δασών και την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για την ανάγκη προστασίας τους.

«Όταν πίνουμε ένα ποτήρι νερό, γράφουμε σε ένα τετράδιο, παίρνουμε ένα φάρμακο για τον πυρετό ή χτίζουμε ένα σπίτι, δεν κάνουμε πάντα τη σύνδεση με τα δάση. Ωστόσο, αυτοί είναι κάποιοι από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η ζωή μας συνδέεται με τα δάση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Τα δάση προσφέρουν τόσο πολλά στην ανθρώπινη υγεία! Λειτουργούν ως φίλτρα καθαρισμού του νερού και του αέρα, δεσμεύουν άνθρακα και συμβάλουν έτσι στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, παρέχουν τροφή και φάρμακα που σώζουν ζωές, βελτιώνουν την ευημερία μας.

Ωστόσο, παρά τα ανεκτίμητα οικολογικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη τους, τα δάση απειλούνται από πυρκαγιές, επιθέσεις εντόμων, ξηρασία και ανορθολογική υλοτομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, οι πυρκαγιές αναδεικνύονται στη μεγαλύτερη απειλή κατά των δασών, καθώς μόνο το 2015 έπληξαν περίπου 98 εκατομμύρια εκτάρια δάσους. Τα δάση απειλούνται και χρειάζονται τη βοήθειά μας!

 

Γραφτείτε στο Newsletter μας