«Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης γίνεται μέλος της Περιβαλλοντικής Επιτροπής του Νηπιαγωγείου μας!»

thumb-img

Σήμερα επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης -Πεύκης, κος Μάριος Ψυχάλης. Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να συζητήσουν από κοντά με έναν Δήμαρχο και να του θέσουν τα ερωτήματά τους:

  • Τι θέματα λύνετε;
  • Πόσους βοηθούς έχετε;
  • Πώς λέγονται οι βοηθοί σας;
  • Με ποιο τρόπο γίνατε Δήμαρχος;
  • Σε τι σας βοηθάει ο Δήμος;

Ο Δήμαρχος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών με μεγάλη προθυμία και τα παιδιά με τη σειρά τους, του εξήγησαν τον λόγο που τον προσκαλέσαμε στο νηπιαγωγείο  μας: Να του μεταφέρουμε τους  οικολογικούς προβληματισμούς μας!

Διάβασε προσεχτικά επιστολή των παιδιών  με αποτελέσματα  έρευνας πεδίου  που έγινε στη γειτονιά του σχολείου μας  για  θέματα ανακύκλωσης αλλά και τις προτάσεις τους σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Παρακολούθησε βίντεο και άκουσε με ενδιαφέρον τις περιβαλλοντικές δράσεις του νηπιαγωγείου μας που αφορούν την Ανακύκλωση, την Επαναχρησιμοποίηση , την Προστασία της Μεσογείου θάλασσας και  των Δασών.

Του προσφέραμε  οικοκώδικα,δηλαδή  μια αφίσα με συμβουλές, που δημιουργήθηκε από τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας , με σκοπο να αφυπνίσουμε τη σχολική και ευρύτερη κοινότητα γύρω από την Προστασία των Δασών. Μας υποσχέθηκε πως θα τον χρησιμοποιήσει κι εκείνος με τη σειρά του, για να ενημερώσει τους πολίτες του Δήμου του.

     

Του προτείναμε να υπογράψει και να γίνει μέλος της Περιβαλλοντικής Επιτροπής  του νηπιαγωγείου μας και δέχτηκε με μεγάλη χαρά!

Συμβούλεψε τα παιδιά μας να μην σταματούν να προσπαθούν να πετύχουν τα όνειρά τους και να κατανοήσουν πως ο σεβασμός και η αγάπη  στο περιβάλλον δεν είναι κάτι που ωφελεί  μόνο τα ίδια και τους συνάνθρωπούς τους στο παρόν αλλά και τις μελλοντικές γενεές.

Τον ευχαριστούμε πολύ που μας τίμησε με την παρουσία του , που έγινε μέλος της Περιβαλλοντικής Επιτροπής μας,  τα θερμά του λόγια και το χειροκρότημά του για τις πρωτοβουλίες των παιδιών μας!!

 

Ευχαριστούμε και  τους γονείς των μικρών μαθητών και μαθητριών μας που υποστήριξαν και αυτή τη δράση μας ,υπέγραψαν και έγιναν και οι ίδιοι μέλη της Περιβαλλοντικής Επιτροπής του νηπιαγωγείου μας.

Το σχέδιο,όμως,για να πετύχει χρειάζεται κι όλο το σχολείο να εμπλακεί. Έτσι,λοιπόν,στις επιτροπές των μικρών μαθητών μας έγιναν  μέλη και οι νηπιαγωγοί τους, η Προϊστάμενη του Νηπιαγωγείου κα Ευγενία Διαματάρη και ο Διευθυντής του Σχολείου μας κος Χριστόδουλος Κακαδιάρης.

 

 Όλοι μαζί, οικογένεια, σχολείο, κοινότητα γίναμε  μια όμορφη οικολογική ομάδα και δεσμευόμαστε προσωπικά για την ανάληψη πρωτοβουλιών και ελέγχου που αφορούν την προστασία των Δασών!

       

 

 

 

Γραφτείτε στο Newsletter μας