Συμμετοχή μαθητών της Στ΄τάξης στον πανελλήνιο διαγωνισμό:  «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό»

IMG_8754    IMG_8749 IMG_8751

 

Αγαπητοί Γονείς,

Το σχολείο μας συμμετείχε στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό του British Council και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας με θέμα «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό». Στόχος της διοργάνωσης ήταν να αναδειχθούν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και ο τρόπος με τον οποίο ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στο σεβασμό της διαφορετικότητας και να προωθήσει την ειρήνη και την ισότητα.

Μια ομάδα μαθητών της ΣΤ’ τάξης ανέλαβε τη δημιουργία ενός βίντεο, το οποίο στέλνει το δικό μας μήνυμα ενάντια στον εκφοβισμό. Τα παιδιά συζήτησαν, προβληματίστηκαν και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των Αγγλικών και της Πληροφορικής αποφάσισαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξουν τις ιδέες τους θα ήταν η δημιουργία μιας φανταστικής ιστορίας μέσα από δικές τους ζωγραφιές. Έπειτα, διδάχθηκαν τα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία επεξεργασίας εικόνας και ήχου, ώστε να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα.

 

Σήμερα η ομάδα των μαθητών μας παρευρέθηκε στην Τελετή Απονομής των Βραβείων του Διαγωνισμού, την οποία  τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Την εκδήλωση παρουσίασε  ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Παπαδάκης και συμμετείχαν  Ολυμπιονίκες, η ομάδα «Χοροθέατρο Art» και η χορωδία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας.

 

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό καθώς και στους καθηγητές των Αγγλικών και Πληροφορικής για την καθοδήγηση και εποπτεία αυτής το προσπάθειας.

 

Η δημιουργική μας ομάδα απαρτίζεται  από τους παρακάτω μαθητές με αλφαβητική σειρά.

Beggiora Alessandro

Γκιάστας Απόλλωνας

Διαμαντή Ελπίδα

Δερτιλή Δώρα

Ιορδάνογλου Νίκος

Λούσης Κωνσταντίνος

Μαυρίδη Κωνσταντίνα

Μπόκας Βασίλης

Τόλιος Κωνσταντίνος

Χατζηθεοδώρου Βασίλης

 IMG_8746

 

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Επιπλέον επισυνάπτεται η παρουσίαση power point των μαθητών μας.

https://vimeo.com/256794845?utm_source=email&utm_medium=vimeo-cliptranscode-201504&utm_campaign=29220

Ellinoagliki Agogi