«Επίσκεψη του νηπιαγωγείου μας στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών»

thumb-img

Στις 22 και 23  Μαΐου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες  του Νηπιαγωγείου μας, επισκέφτηκαν τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στο πλαίσιο υλοποίησης project που αφορά την Προστασία των Δασών.

Οι πυροσβέστες συζήτησαν με τα παιδιά για το επάγγελμά τους και εξήγησαν σε ποιους τομείς δραστηριοποιούνται (πυρκαγιές, σεισμούς, απεγκλωβισμούς κ.α.). Έδωσαν χρήσιμες οδηγίες στα παιδιά για τρόπους πρόληψης και προστασίας από τη φωτιά και τα ενημέρωσαν για τα τηλέφωνα άμεσης επέμβασης: 199 Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, 112 Ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης.

Έδειξαν στους μικρούς μας μαθητές και μαθήτριες τον ατομικό εξοπλισμό τους, τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού οχήματος και έκαναν επίδειξη κατάσβεσης φωτιάς. Τα παιδιά με τη σειρά τους έγιναν και αυτά μικροί πυροσβέστες, έριξαν και τα ίδια νερό και άκουσαν τον ήχο του πυροσβεστικού οχήματος.

Όλοι οι πυροσβέστες με μεγάλη προθυμία έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματα των παιδιών, τα οποία τους προσέφεραν αφίσα που έχουν δημιουργήσει για τα δάση, καθώς επίσης και έναν οικοκώδικα με δικές τους συμβουλές για την προστασία τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, επίσης, τον Διοικητή του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Αντιπύραρχο Γεώργιο Πετρόπουλο, τον Αντιπύραρχο Ιωάννη Αρτοποιό, τους αξιωματικούς υπηρεσίας Ανθυποπυραγούς Στρουμπάκη Πέτρο και Μπουζούδη Γεώργιο, καθώς και το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας να επισκεφτούμε τον σταθμό αλλά και για τη θερμή φιλοξενία τους και ενημέρωση των παιδιών.

Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο θαυμαστό και δύσκολο έργο τους!

 

 

Γραφτείτε στο Newsletter μας