ΑRΜΑΜΟ 2024: ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Για ακόμη μία χρονιά η Ελληνοαγγλική Αγωγή συμμετείχε στο κοινό Ελληνοτουρκικό project υπό την επωνυμία ARMAMO, το οποίο φιλοξενήθηκε φέτος στην Κωνσταντινούπολη με την συμμετοχή ενός εκ των κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Τουρκίας, του MARMARA COLLEGE και δύο ακόμη  ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, του Αριστοτέλειο  Θεσσαλονίκης και των Μοντεσσοριανών Σχολείων  Βαρυμπόμπης , ενώ ως παρατηρητές παραβρέθηκαν σχολεία από την Σερβία και την Γαλλία.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των κοινών δεσμών και σημείων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας επενδύοντας στην συνεργασία και στην δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μέσω πολιτιστικών και άλλων δράσεων, προτάσσοντας ως βασικό παράγοντα και τοποθετώντας στο προσκήνιο, τους φορείς της ελπίδας μας για ένα καλύτερο μέλλον, τα παιδιά.

Κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν η κλιματική αλλαγή.

Τα παιδιά μας συνεργάστηκαν εξ’αποστάσεως, μέσω της χρήσης ηλεκτρονικής πλατφόρμας και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με αντίστοιχη ομάδα παιδιών από την Τουρκία, κάνοντας έρευνα,αναλύοντας, προτείνοντας, συζητώντας και δημιουργώντας  αποτυπώνοντας τις αναλύσεις  τα συμπεράσματά τους και τις προτάσεις τους σε ένα υπέροχο video το οποίο απέσπασε το χειροκρότημα και τα εύσημα του κοινού.

Μέρος της εργασίας τους υπήρξε η δημιουργία posters ευαισθητοποίησης του κοινού τα οποία προβλήθηκαν αλλά και εκτέθηκαν στον χώρο της εκδήλωσης.

Τα οφέλη που αποκόμισαν τα παιδιά μας υπήρξαν πολλαπλά όμως σίγουρα αυτά στα οποία θα πρέπει να σταθούμε είναι η συμβολή της συγκεκριμένης προσπάθειας στην προσέγγιση των δύο λαών, στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας μεταξύ των παιδιών και στην άρση στερεοτύπων.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που υλοποίησαν την προσπάθεια αυτή και κρατούν την ελπίδα για ένα πιο ειρηνικό και δημιουργικό μέλλον ζωντανή.

https://drive.google.com/file/d/1V0SzA4xUR0BpujzguURjSzam3Pu9bApY/view

Γραφτείτε στο Newsletter μας